ASIL ŞİMDİ BAŞLIYOR ( GALATASARAY GENÇLERBİRLİĞİ )


Tudor çok enteresan bir kişilik. Belli ki kamuoyundaki eleştirilerden, en önemlisi sosyal medyadan etkilenmiyor. Hırvat teknik adam üçlü defans konusunda hedef alınıyor ama vazgeçmiyor. Sezon başında tutan kadroyu niye bozuyor söylemleri var. Tudor’u savunmuyorum; aynı kadro ile sahaya çıkarken B planı yok deniliyordu (!) Kendini nasıl beğendirecek bu adam bu yönden de bakmak lazım. Evet, son iki maçta beş puan kaybı ve kötü futbol vardı. Maç öncesi seçimlerini yadırgamadım. Ben bir şeyler deneyen teknik direktöre kızmam. Kötü giderken hiçbir şey yapmayana kızarım! Yalnız tribünlerde yer yer boşluklar dikkatimi çekti. Yasaklı taraftarlar vardı ve çoğu devir yaptı. İki maç kazanamadı diye tribünleri boşaltacaksanız iyi gün taraftarı olursunuz. Bu arada; bu sezon altı iç saha maçının üçü hafta içine denk geldi! Bunun da etkisi olabilir.

Gençlerbirliği Beşiktaş galibiyeti ve Akhisar maçlarında iyi skorlar aldıktan sonra düşüş yaşadı. Nasıl bir performans gösterecekleri merak ettim. Çünkü ligdeki diğer galibiyeti Başakşehir. Bu sefer sahadan silindiler.

HÜCUM İKİNCİ PLANA

Galatasaray ilk haftalarda gösterdiği coşkulu oyunla başladı maça. Belki de ilk etkili organizasyonda, Gomis’in müthiş oyun görüşü sayesinde Mariano’ya golü atmak kaldı. İnanın Sevilla taraftarı olsam, şu performansı izleyip bu adamı nasıl gönderdik diye hayıflanırdım. Galatasaray golü attıktan sonra hücumu ikinci plana attı nedense. Gençlerbirliği erken ileri çıkmak zorunda kaldı. Eğer çabuk gol gelmeseydi, daha kompakt bir oyun anlayışı olacağı kesindi.

Galatasaray koca ilk yarının büyük bölümünde, üç defans oyuncusuyla kendi yarı sahasında paslaşıp durdu. Çok uzun top denediler. Konuk takım fazla risk almadı. Pozisyon buldular ama. Kırılma anları vardı bu yarıda. Muslera gole izin vermedi tek farklı önde iken. Oyun farklı bir hal alırdı. Hani Belhanda’yı beğenmeyenleri şöyle piste alalım! Müthiş bir futbol oynadı, iki asist yaptı. Hücumda ne kadar önemli bir rol oynadığını gösterdi. Eren de çok şaşırttı beni. Etkileyici bir oyun sergiledi. Feghouli'yi hiç aramadılar.

SON 10 DAKİKA VAR YA…

İkinci yarının başında beklenmedik bir iştahla dört yaptı Galatasaray. Bu gollerle fişi çektiler. Aslında daha farklı bile kazanabilirlerdi. Neden mi kazanamadılar, Rodrigues yüzünden. Bugün beğenmediğim tek oyuncuydu. Hep yanlış tercihler yaptı. Formasını tehlikeye attı bir nebze. Feghouli’nin durumuna göre şekillenecek. Ndiaye de dönecek tabi.

Ortaya konan futbol istek coşku hoş. Camiayı kendine getiren moral veren bir skor. Lakin son on dakikaya ayrı bir parantez açmak lazım. Hem saha içi hem de teknik açıdan. Fernando’yu aldın sarı kart sınırında diye. Peki, niye Serdar yerine Maicon’u aldı onu anlamadım. Zaten Milli araya giriliyor. Serdar’ın gördüğü sarı karta ne demeli? Abuk sabuk bir şekle girip cezalı duruma düşürdü kendini Başakşehir maçı öncesi. Koray’ı alıyor Tudor Tolga çıkıyor? Aldığı adam gol yediriyor… Beş gol attığı maçta bile tuhaf işler beceriyorlar vallahi helal olsun.


Muslera’ya kesinlikle iyi bir kaleci antrenörü lazım. Taffarel’den sonra sürekli geri giden bir performans gösteriyor. Yenilen golde çok suçlamadım ama uzun toplarının çoğu dışarı gidiyor. Gereksiz çıkışlar yapıyor. Bugün bir golle yırttığı için şanslı. Bu durumlar dışında gerçekten şov yaparak taraftarını memnun eden bir Galatasaray vardı. Hafta sonu bu rahatlıkla kendisini kovalayan rakiplerini izleyecek. Galatasaray için lig şimdi başlıyor! İlk rakip Başakşehir. 

Hiç yorum yok