TEMENNİLER GERÇEKLEŞTİ ( TRABZONSPOR GALATASARAY )


Bu iki oldu! Sanırım moda oldu. Son iki maçtır 24 saat kala Galatasaray’ın ilk on biri basına sızdırılıyor! Bunu kim yapıyor hala çıkmadı ortaya. Hayatımda böyle bir örneğe rastlamadım. Resmen kulübün içinde bir köstebek var ve harekete bile geçmediler. Dursun Özbek bu sezon şampiyon olsalar bile bırakmalı! Futbol takımı Cenk Ergün’ün çabalarıyla iyi gidiyor olabilir ama diğer şubeler amatörce yönetiliyor. Bana göre Galatasaray iyi tercihler ile çıktı sahaya. Geçen hafta yaptığı macerayı denemedi Tudor. Lakin Trabzonspor’un yaşadığı sorunlar ortada. Cezalı sakat oyuncular var. Son iki iç saha maçında 10 gol yemiş bir takım. Formsuzluk hat safhada. Üzerine yine tartışılacak bir kadro ile çıktı Rıza Çalımbay. İki takım arasındaki kalite farkı çok belliydi. Ama bambaşka bir oyun yansıdı sahaya.

MAHVETTİ MAÇI!

Trabzonspor çok istekli başladı. Rakip yarı alanda şok pres uyguladılar. Çok diri göründüler gerçekten. Yalnız ilk on dakikaya hakem damga vurdu. Önce köşe vuruşu pozisyonunda Ndiaye’ye yapılan net faulü görmediler, Muslera kurtardı onları. Sonra Denayer’in elinden seken topa da penaltıyı vermediler. Fernando’ya yapılan müdahale var net kırmızı. Trabzonspor erken on kişi kalsa iş değişirdi. Linnes ceza sahasında Pereira tarafından engelleniyor, devam. Çok net hatalar olmasa dile getirmem ama maalesef oluyor bunlar. Futbola dönersek gerçekten hiç beklenmedik bir futbol sergiledi ev sahibi. Oyununu önce kabul ettirdi. Sonra pozisyonlar bulmaya başladı.

Özellikle Mustafa ve Okay’ın net fırsatları var. Dışarı vurdular. İlk yarı Galatasaray şut çekemedi! Rıza Çalımbay Galatasaray’ı yine iyi çalışmış. Galatasaray koca 45 dakikayı boşa geçirdi. Eşit bitmesi büyük şans. Ne güzel futbol konuşmaya başladık ki her yol mubah zihniyetinde bir adam çıktı ortaya. Olcay Şahan kendine hiç yakıştırdı mı acaba merak ediyorum. Yerde yatan oyuncunun o şekilde üstüne gidilmez. Arkadaşları da gelip koruyacak tabi. Çok çirkin bir görüntü verip atıldı bir de Feghouli’yi attırdı! Feghouli atıldı demiyorum; Halis Özkahya ile beraber maçı mahvettiler!

TUDOR İNTİHAR EDİYOR

İlk yarı o kadar deneyip atamadı ev sahibi ama hafta başından beri, espri şeklinde konuşulan N’Doye yine attı golünü. Çok güzel bir dakikada. Bu gol daha da direncini arttırdı Trabzonspor’un. Galatasaray’ın yan top zaafı tam geçmemişti zaten. Galatasaray’ı da moralman çökerttiler. Üzerine Tudor da ev sahibine çalıştı. Geriye düşüp Gomis’i oyundan almak intihar gibi. Evet, intihar etti. Büyük maçlarda böyle oynarsa, ne olduğunu anlamadan kapının önünde bulur kendini!

Yusuf geçtiğimiz sezon gibi yine çıktı sahneye. Hemen hemen benzer pozisyonda rahatlattı takımını. Sadece futbola baktığımızda başından sonuna kadar hak eden bir Trabzonspor izledik. Galatasaray sanki buraya hiç çalışmadan gelmiş. Acaba Trabzonspor’un durumu mu yanılttı diyeceğim ama bu kadar olmaz! Hadi taktiğin zayıf, gözün de mi kör? Tolga Ciğerci 2-0’a kadar oyunda kaldı! Şaka gibi! Yerine giren Rodrigues muhteşem bir gol attı. Hırvat teknik adama cevap verir gibi. Sonra Ndiaye’ de atıldı ve bitirdi…

Maçtan önce Rıza Çalımbay’a bu nasıl kadro diye tepki gösteren taraftarlar utanmıştır. Müthiş bir futbol oynattı. Herkes son şansı gibi mücadele etti. Gelelim Galatasaray tarafına. Tudor büyük maçlarda böyle devam ederse, 14. Hafta sonunda yerine hoca ararlar! Kimsenin yapmadığı hataları yapıyor. Çok bariz. Saha dışı olayları konuşalım mı? Zaten Konyaspor maçı öncesi algı operasyonları başlamıştı! Bu kadar puan farkı olur mu? Ligin zevki kalmaz! Galatasaray full yabancı oynatıyor! Böyle diye diye iki haftada beş puan kaybetti Galatasaray. Son iki haftaya kadar kazanınca baktılar olmuyor, iki operasyoncu girdi devreye ve temenniler buldu yerini. Yani şimdilik öyle görünüyor.

Her zaman söylüyorum, bu ülkede her türlü dümen dönüyor! İlla Aziz Yıldırım gibi, Fikret Orman gibi başkanlar çıkacak ateş püskürecek, sözde hak savunacak. Tabii Dursun Özbek’te öyle bir meziyet yok. Sahada futbolcular bu tür baskılardan hemen etkileniyorlar. Sinir harbine karşı koyacak karakter yok. Hakemin kasıtlı düdüklerinde hemen oyundan düşüyorlar. Aslında bakarsanız bu takım sosyal medya ve basından da etkileniyor bence. Yoksa bir takımın oyununda bu derece düşüş yaşaması normal değil! Algı operasyonlarına yenik düştüler. Toparlar mı bilmem.


Trabzonspor bu galibiyetle önümüzdeki maçlarda yukarıya tırmanır mı göreceğiz. Çünkü her takım Galatasaray gibi kötü oynamaz! Bu takıma rağmen son dakikalarda zora girdi iş. Rodrigues yine süper bir şut çıkarsa soğuk duş olacaktı mesela. Yazık olurdu açıkçası. Böyle bir takıma karşı buradan puan vermek uykusuz bırakır adamı. Rıza hocanın işi de zor. Şimdi bu futbolu oynayan takımdan kimi kesecek? Tatlı bir telaşı başlar. Keşke hakem konuşulmasaydı ama maalesef düzen böyle bu ülkede…

Hiç yorum yok