BARCELONA MISINIZ? ( BEŞİKTAŞ BAŞAKŞEHİR )


Galatasaray Fenerbahçe derbi beraberliği sonrası, daha da önem kazandı bu derbi. Evet, bu da derbi! En azından dünkü maçtan daha fazla derbi! Abdullah Avcı Hoffenheim maçında bütün yıldızları İstanbul’da bıraktı. Bu maçı ne kadar önemsediğinin göstergesi. Tasvip ediyor muyum, tabii ki hayır! Avrupa maçı lig maçından önemli değil ki o maçta görev yapan bu maçta niye oynamasın? Futbolcuları böyle böyle tembelliğe alıştırıyorlar işte. Sonra en ufak başarısızlıkta, çıkıp bir üç günde maç yapıyoruz diye bahane üretebiliyorlar. Saygı duyuyorum ama bu mazeret olarak sunulmamalı.

HÜCUMDA DİKKATLİ OLAMADILAR

Başakşehir müthiş bir özgüven ile başladı. Beşiktaş’ın sahasında, bu derece yüksek yüzde ile topla oynayan çok az takım gördüm. Şenol hoca hücumda etki yaratmak için sürekli Quaresma ve Lens’in kanat değiştirmesini istedi. Ben olsam sağ kanattan Portekizliyi uzaklaştırmam. En efektif işleri orada yapıyor. Bu hamlede çok bir şey elde edemedi siyah beyazlılar. Çünkü süper bir takım oyunu vardı Başakşehir’in.

Topu kazandıkları anda panik yapmadan pas yaptılar. Top nerede olursa olsun fark etmeksizin hem de! Adebayor müthiş faydalı bir rol üstleniyor. Bunu defalarca söyledim. Rakibinin yarı sahasında ayak basmadık yer bırakmıyor. Her yerde top alıyor. Yeri geldiğinde birbirlerinin boşalttıkları alanları kapatıyorlar. Beşiktaş’tan ilk yarıda iki kat daha fazla topla oynadılar. Hatta topla oynayanlarda ilk üçte hep Başakşehirliler vardı. Sadece gol bölgesinde doğru işleri yapamadılar. 

GALİBİYETİ HAK ETMİŞLERDİ

Hani derler ya deplasmanda mı oynuyoruz diye, Beşiktaşlılar bu kelimeyi kullanmıştır kendileri için. Maçın 90. Dakikasına kadar Başakşehir başını döndürdü Beşiktaşlıların. Müthiş paslaştılar. Lens’i dikkatle izledim. Fenerbahçe performansından eser yok. Sen neymişsin be Babel! Beşiktaş’ın hücum hattının yarısıymış. Tek kanatla kartal uçmaz. Lens’i kazanmak için kaç kere yerini değiştirdiler, olmadı. En son çıktı zaten…

Maç baştan beri beraberlik kokuyordu aslında. Yalnız son dakikalara doğru Başakşehir baskısı yoğunlaştı. Kaleye çok etkili olmasa da yoklamalar başladı. Acaba böyle mi biter derken bir anda sağ taraftan içeri girdiler ve Kerim Frei bir sözü getirdi akıllara; oysa herkes öldürür sevdiğini… Fenerbahçe deplasmanında yaptığı gibi müthiş vurdu ve uzatma dakikalarına girilirken öne geçirdi takımını. Lig maçlarında sahasında hiç mağlubiyet yaşamayan Beşiktaş yine izin vermedi yenilgiye. Tosic çıktı sahneye. Benim aklımda soru işaretleri bırakan bir durum var. Vida gelirse bu Tosic yedek kalacak, yazık olmaz mı?

Bence Başakşehir savunma ve hücumda gösterdiği performans ile galibiyeti hak eden taraftı. Barcelona mısınız be dediğim çok pozisyon oldu Başakşehir için. Gerçekten çok takdir ettim. Bu haftanın kazananı, bir gün önce sahasında galip gelemese bile Galatasaray olmuş gibi görünüyor. Puan farkını korumuş oldular. Ben Beşiktaş’ın eski performansını göremiyorum bu sezon. Sanki tamamen şampiyonlar ligine odaklanmış gibiler. Başakşehir bulunduğu konumdan fazlasını hak ediyor. Dünkü saçmalıktan sonra bugün güzel bir mücadele izledik. Çok şükür hakemlik bir durum da söz konusu olmadı. Operasyoncu Cüneyt Çakır’dan sonra bir hakem faciasına daha katlanamazdım. 

Hiç yorum yok