SABOTAJ ( Y. MALATYASPOR TRABZONSPOR )


Rıza Çalımbay'ın işi zor. Trabzonspor'un 50. yılı, Akyazı'da 1-6 gibi hezimet üzerine işe başlamış. Taraftar tepkili. Bir de bugün tartışılacak seçimlerle çıktı Malatya deplasmanına. Kimse kusura bakmasın; şu an bu takımda en son yedek kalacak kişi Abdülkadir! Yusuf'u kanada sıkıştırmak doğru değil. Nitekim elinde Castillo gibi bir oyuncu var ve Bongonda kadroda bile değil. Stoperler Allah'a emanet. Ev sahibi geçtimiz hafta yarım saatte üç farklı geri düşüp oynamaya başlamıştı. Bugün performans olarak iki tartışılan ekibin mücadelesini izledik. 

HAYAL KIRIKLIĞI

Maçın başlangıç dakikalarına bakınca, 0-0 biten ilk maç olur mu diye endişelendim doğrusu. Savruk savunmalar karşısında, hücumcuların dengesiz ve konsantresiz halleri beni bu düşünceye iten. Nitekim ilk pozisyon Burak ile geldi ama kalecinin üstüne. İlk yarının tek isabeti. Sosa ilk sarı kart pozisyonunda direkt atılabilirdi. Hakem sarı kart olarak yorumladı. Buna rağmen atıldığı pozisyonu kariyerine hiç yakıştıramadım. Çok gereksizdi orada yaptığı faul. Sorumluluk alması gerekirken bir de eksik bırakıyor. 

Trabzonspor'da transferlerin çoğu hayal kırıklığı yarattı. Burak Yılmaz dışında doğru dürüst katkı veren yok. Aslında bu durum kadro mimarisinin yalnış yapıldığına işaret. En kötüsü savunma bölgesi. Transfer döneminde bordo mavililerin takviyeleri hakkında yazı kaleme aldığımda, bu bekler ve stoperlerle şampiyonluğa oynanmaz demiştim. Şu ana kadar maalesef haklı çıktım. Bakın; 3-4 biten Alanyaspor maçında sorun Ersun Yanal değil dedim. Futbolcular bildiğiniz yedi deneyimli teknik adamı! Böyle durumlarda futbolculara göz dağı vermek yerine teknik adama fatura kesilirse, devran aynı şekilde dönmeye devam eder. 

ŞUURSUZCA

Baktı hücumcularda iş yok, Okay attı kendi kalesine ilk yarının sonunda. İkinci yarının başında da ikinci golü atıyordu neredeyse Yeni Malatyaspor. Böylece golsüz biter endişem yok oldu. Şu hakemlerimiz bir dikkatli olmayı öğrenemedi. Kendi yarı sahasından çıkan Burak Yılmaz'a şaka gibi bayrak kaldırdılar. Hata olur da bu başka seviye usta. Derler ya babam bile ofsayt göstermez buna, o derece!

Trabzonspor zaman zaman beraberlik sinyali verdi. Mustafa'nın direkten dönen topu kırılma anıydı. Ben Rıza hocadan hamleyi ikinci yarının başında bekliyordum. Son yarım saate girilince yaptı. Allah aşkına, biri bana Castillo varken Volkan Şen hamlesini anlatsın! Volkan'a kötü oyuncu demiyorum, hazırı varken onu alması enteresan...

Gördünüz işte! Takımını düşünen oyuncu çıkarken o görüntüyü verir mi? Burak'ın yaptığı önce Rodallega'ya sonra taraftara ayıp. Sakatlanmış olabilirsin ama o beden dili hiç hoş değil! Malatyaspor eksik rakibine karşı ikinci golü bulmak yerine, skoru koruma düşüncesindeydi daha çok. Trabzonspor geliyordu ama şuursuzca! Ne yapacağını bilerek oynayan bir kişi yoktu desem yeri. Bu takım kafa olarak nasıl toparlar bilemiyorum. Yapıyormuş gibi görünür ya öyle işte. Bordo mavililerin özeti...

Resmen sabote ettiler Trabzonu! Hafta içi kupa maçı var. Sosa ve Mas cezasını çeker yanlışım yoksa. Yusuf'un yaptığını kabul edemem! Haftaya Galatasaray'ı konuk edecekler. Başkanı çok övdüm bugüne kadar. Kayboldu adam! Taraftar açıklama bekliyor. Bu maç kötünün iyisi kazandı. Malatyaspor öyle kazanacak bir oyun oynamadı yani. Bu durumu toparlamak çok zor olacak. Daha doğrusu, Trabzonspor toparlanır mı???

Hiç yorum yok