MÜTHİŞ DÜELLO ( GÖZTEPE ALANYASPOR )

Açıkçası Tamer Tuna Göztepe'ye katılınca başarılı bir tablo görme konusunda endişeliydim. Çünkü daha önce bir takımın başında teknik direktör olarak görev yapmadı malumunuz. Şenol Güneş faktörü umut veriyordu sadece. Şimdi Tamer hoca gerçeğiyle karşı karşıyayız. Trabzonspor maçıyla beraber dikkatleri üzerine çeken Alanyaspor ile mücadele ettiler. İki takımın ortak özelliği, maçlarının bol gollü geçmesi. Jahovic Vagner Love karşılaşması olacağını tahmin etmiştim. Her şey bir yana; Göztepe süper lige çok yakıştı! Alanyaspor renk katmaya devam ediyor.

GÖZE HOŞ GELEN FUTBOL

Müthiş bir tempoda başladı mücadele. Şaşırtmadı! Çünkü iki takım da futbolseverlerin istediği oyunu sahaya yansıtıyor. Açık futbolu tercih edip sürekli golü düşünür yapıdalar. Göztepeli oyuncular final paslarında biraz dikkatli olsa, ilk on dakika içinde golü bulabilirdi. Diğer tarafta maç boyu Vagner Love ve Peybernes'in sürekli karşı karşıya geleceğinin sinyalini aldık. Çıkana kadar iyi savundu Kadu ile beraber. 

Geçtiğimiz hafta Antalyaspor galibiyetin en büyük mimarı Beto idi sizde katılırsanız. Bugün o performansın esintilerini sundu. Mutlak gol pozisyonunda izin vermedi Vagner Love'a. Yalnız Göztepe üstünlüğüne dönmüş bir oyun varken, savunmanın yaptığı hata yutulur cinsten değil! Bir süre sonra Alanyaspor karşı atak kollamaya kadar verdi. Ev sahibi topla oynama konusunda rakibinden daha iyiydi çünkü. Jahovic'in yakaladığı pozisyon çok tartışılır. Kaleciyle karşı karşıya kaldı ve savunmanın müdahalesiyle ceza sahasında yerde kaldı. Hakkaniyet köşe vuruşu olmalıydı, olmadı. Penaltı bile çalınabilirdi, aut verdi... Çünkü hem topa hemde Jahovic'e müdahale var. Golün sinyaliydi bu. İlk yarının sonlarına doğru kafasını kullandı bu sefer. Böylece Gomis'i geçmiş oldu krallık yarışında. Yalnız Alanyaspor'un bu köşe vuruşunda, büyük bir alan savunması zaafiyeti gösterdiğini belirtmeliyim. 

REHAVET

Göztepe'nin topu kaybettiği zaman agresif şekilde yaptığı baskıyı beğendim. Rahat oynama fırsatı vermediler son yarım saat öncesi! İki takımda ikinci yarının başında gol bulabilirdi. Ev sahibi kendi beceriksizliği, konuk ise savunmaya takıldı. Son yarım saate giderken sarı kırmızılılar nedense aşırı derece geri yaslandı. Rakibi karşılama direnci düştü, topla oynama azaldı. Alanyasporlu Gassama'nın metrelerce getirdiği top ve rahatça çalımları golün özeti. 

Bu golden sonra Göztepe'nin böyle hızlı reaksiyon vereceğini tahmin etmezdim. Art arda gelen gollerin kahramanları, dikkatle izlenen Tayfur Bingöl ve emektar Sabri. Tayfur'a da Milli davet bekliyordum ama onlar(Lucescu, TFF vs.) değişik işlerle uğraşıyor maalesef... Alın, gözünüzün önünde pırıl pırıl Tayfur, Emre Akbaba. Körler, görmezler...

Müthiş maç heyecansız bitmezdi herhalde. Sabri fitili ateşledi yaptığı büyük hata ile. Heyecan bitmedi ama 3-1 den sonra ev sahibinin yaşadığı şok, büyük sürpriz oldu benim için. Kazandık duygusu çok can yakar. Bugün onun örneği geldi karşımıza. Alanyaspor 3-0 geriye düşüp Trabzonspor deplasmanında galip gelmiş bir takım. Böyle bir takıma karşı rehavet yaşarsan son dakikada yıkılırsın!

Düelloyu sahada kazanan olmadı. Kazanan biz futbolseverler olduk. İki takımı da yürekten kutlarım. Taraftarlarına şunu demek isterim; bu savunmalar ile daha çok gol yersiniz! Göztepe Selçuk Şahin yerine başka alternatif düşünmeli. Takıma hiç katkısı yok! Peybernes çıkınca, o bölgenin güvenirliği azaldı sanki. Göztepe elinin tersiyle iki puanı itti desek yanlış olmaz. Alanyaspor'un özverisini göz ardı ettiğim düşünülmesin. Bir an bile bırakmadılar maçı. 

Hiç yorum yok