AVRUPALI ( BAŞAKŞEHİR CLUB BRUGGE )


Kulüp tarihinin en büyük geri dönüşü, rövanşa keyifli çıkardı bizi. Belçika temsilcisi ise ligde eksik bitirdiği maçta, 0-4 gibi farklı skor ile biraz olsun morallendiler. Hatta rakip taraftan görüş bildirenler, 3-3’lük ilk maçın kaza olduğunu, kendilerini bu şekilde motive ettiklerini belirteyim.

Henüz ilk dakikadan itibaren temsilcimizin verdiği güven muazzam. Baskıdan rahatça paslarla çıkıp set hücuma geçmeleri üst düzey takım işi. Yıllarca Premier ligde ter dökmüş oyuncuların hazırladığı birinci sınıf gole ne demeli! Clichy için yaptığına orta diyorlar. Başka bir olay bu. Topa koordinat yükledi resmen. Adebayor da klas bitirdi doğrusu.

Öne geçtikten sonra aynı çizgide devam etmemiz rakibi de karamsarlığa itti. Yalnız Adebayor’un saha içindeki rolü şaşırtıcı. Yeri geliyor orta saha çizgisinin hizasına kadar gelip arkadaşlarıyla paslaşıyor, bazen kanat bölgesinde top alıyor, rakibin kornerlerinde ceza alanına depar atıyor. Sanki eski zamanlarından saklamışta Başakşehir’de kullanıyor gibi. Visca’nın direkten dönen topunda hepimiz Göksel başkanı temsil ettik o anda.

Oynadığımız futbol yıldırıcı cinsten. İki farklı üstünlük sonrası yapılan paslar, organizasyonlar hipnoz etkisi yarattı. İzlediler! Soyunma odasında Tudor ile istişare eden teknik adam Leko ciddi uyarılar yapmış. İstekli başladılar ama Caicara ile çabuk kırabilirdik. Maç içindeki tek sorun yan toplar. Başka herhangi bir an içerisinde tedirginlik yaşamadık.

Elia biraz etkisizdi. O da devreye girse daha çabuk çökerdi rakip. Bu akşam bizim için ayrı bir güzelliğe şahit olduk. Sürekli Avrupa’da temsilcilerimizin maçını izlerken; ‘Aman! Eyvah!’ edip dururduk. Bu mücadelede rahat rahat takip etmemiz mutluluk verici. Kendi sahamızda kolay kolay pas yaptırmadık. Kendi yarı alanlarında oynamalarına izin verdik. Tempo bizim kontrolümüzde seyretti hep.


Artık Avrupa hayırlı olsun diyebiliriz Başakşehir’e. Play off turunda çok güçlü bir rakip geleceği aşikâr. Bunu geçemese bile Avrupa ligi gruplarından devam edecek yoluna temsilcimiz. Tabi olacaksa şampiyonlar ligi olsun ama Avrupa ligi de gerçekçi bir hedef olur. Gurur verici iki maçı geride bıraktık. Rakip her sene Avrupa kupası oynayan takım. Başakşehir daha grup aşaması görmemişken bu mest eden futbolu Club Brugge karşısında oynaması büyük olay. Unutmadan; Teşekkürler Tudor. Umarım bir sonraki turda da rakibin teknik direktörü Hırvat olur, yardımcı olursun(!) da umudumuz artar. 

Hiç yorum yok