TATMİN EDİCİ ( STURM GRAZ FENERBAHÇE )


Sezonun ilk resmi maçı ve taraftarlarda karamsarlık hâkim. Henüz gerekli oyuncular kazandırılamadı takıma. Büyük umutlar beslenen Van Persie bu maçta yine yok. Sevindim aslında. Hazırlık maçlarında Ahmethan bende iyi bir izlenim bırakmıştı. Gel gelelim hazırlık maçlarına baktığımızda, ben bugün Volkan, Ozan ve Alper ile çıkmazdım. Mehmet Topal için arka adalesinde sorun olduğu söylenmiş. Peki, neden ilk 18 de var o zaman? Mehmet Ekici sağlam! Belki riske edilmedi. Kjear konusu da beni rahatsız eden diğer durum. Bugüne kadar kadroda tutmuşsun, eleme maçı öncesi transferine izin vermişsin ve geldiği günden beri, bir tane iyi maçı olmayan Neustadter’i Skrtel ile tandem yapıyorsun. Keşke Hakan Cinemre de kalsaydı. Ahmet gibi şans bulurdu. Kulübe sahadakilerden daha güçlüydü. Rakip hazırdı ama ne olursa olsun, temsilcimiz de sıkı bir kamp dönemi geçirdi.

ALPER ŞOV

İyi başladık aslında. İkili mücadeleler olsun, topa sahip olma, oyunu üçüncü bölgede kurma adına olumlu sinyaller veriyorduk. Lakin ilk pozisyonda böyle kolay gol yemek can sıktı tabi. Golün oluşumu da ayrı dert. Adam paylaşımı iyi yapılmadığı için çok rahat bitirdiler pozisyonu. Takım savunmasının en iyi isimleri olmadığı için, çok şaşılacak bir durum olmasa gerek. Maçtan önce gol yollarında sıkıntı yaşarız diye düşünüyorduk ama tam tersi oldu.

Sanırım sağ kanadı zorlama planı vardı. Sürekli oradan gelmek istedik. Zaten doğru olduğu, Alper’in gösterttiği sarı kart ile kanıtlandı. Şener biraz sırıtıyordu sadece. Alper beni gerçekten şaşırttı. Hani Fenerbahçe kariyerinin ne iyi beş maçının arasına girer! Geri dönüşün temel taşı oldu. Yine söylüyorum; hazırlık maçı performanslarına göre oynatmayacağım adamlar sayesinde öne geçti temsilcimiz. İlk golün getirdiği özgüven sonrası tüm hâkimiyeti elimize aldık.

ŞANS YANIMIZDAYDI

Fenerbahçe’nin tek sıkıntısı organizasyon. Oyunu tutma konusunda sırıtmadı takım. Küçümsemek gibi olmasın ama sonuçta rakip Sturm Graz. Bireysel performansa sahip kimseleri yok. Bundan daha sert rakipler gelecek yarın. Lakin gün şartlarında sahaya yansıyan futbol tatmin edici. Valbuena çok sorumluluk aldı. Alper’den sonra sahanın en iyisiydi diyebilirim. Dirar neredeyse taraftarlara Deivid’in Chelsea takımına attığı golü hatırlatacaktı. Az farkla dışarı gitti, yazık oldu.


Ahmethan çok çalıştı. Bir ara o kadar çok yoruldu ki Alper ile pozisyon değiştirdiler. Ben Stoch’u bekledim aslında. Maç ona dönmüştü. Rakip dezavantajı azaltma adına var gücüyle gelirken, skoru perçinleyecek işler gerçekleştirebilirdi. Galibiyet için şans yanımızdaydı. Rakibimiz iki kere boş kaleye gönderemedi topu. Hele son saniyelerde yüreğimiz ağzımıza geldi. Kadıköy’de bu skor avantajıyla turu rahat geçeceğimizi düşünüyorum. Artık sıradaki gelsin diyebiliriz. Çok büyük bir sürpriz olmazsa, sonraki turda daha göze hoş gelen bir kadro ile sahada olacağı kesin sarı lacivertlilerin. Tek yapmamız gereken; o büyük sürprize izin vermemek!

Hiç yorum yok