TARAFTAR HAKLI ( FENERBAHÇE STURM GRAZ )


Yılın ilk resmi maçı ve ilgi fena değil. Taraftar tepkili yalnız. Rakipleri bir bir transfer açıklarken, sarı lacivertlilerin hareketsizliği iyice kızdırdı. Üzerine maç saatine yakın Lens’in Beşiktaş ile anlaştığı haberleri sinir bozdu.

Alper’in deplasmandaki performansının ahım şahım konuşulduğuna şahit olamadım. İnanın çok istenilen Lima gelse ve deplasmandaki Alper performansını gösterseydi, tapardı taraftar. Artı bugün Alper’i eleştirecekler bir şey yapmadı diye. Lima olsa deplasmanda maçı o aldı derler. Demek istediğimi umarım anlamışsınızdır. Bizde kalıplaşmış bir düşünce var. İlla yabancı pasaportlu tanınmış isim olacak. Adın Alper ise ağzınla kuş tutsan nafile. Ben Alper yeterli demiyorum. Alper diye, performansa rağmen soğuk bakılıyor. Bundan kurtulmak lazım. Hep Semih Şentürk gelir aklıma. ‘’Adım De Smith olsaydı banko forma giyerdim…’’

Ortada başladı mücadele. Önde başlattığımız baskı ile hataya zorladık ama fazla uzun sürmedi. Kalemizde yan toplardan tehlike yaratmaya çalıştılar. Neustädter geçen maç olduğu gibi güven verdi bana. Geldiğinden beri iki maç üst üste bu oyunu görmemiştim ondan. Yenilen golde pek sorumlu tutmadım. Hasan Ali önlemeliydi.

Rakipte bireysel yeteneğin olmadığını önceki yazımda belirtmiştim. Nitekim temsilcimizde var. Valbuena çıktı sahneye ve Al da at dedi Dirar’a. İlk yarıyı önde bitirdik ama hiç korner kullanmadık. Rakip beş defa denedi şansını. İlk yarı kısır geçti ama rakip karşısında sırıtmadı Fenerbahçe. Ahmethan’ın kendini göstermesini çok istedim. Çok çalıştı çabaladı ama istediği pozisyon gelmedi ayağına.

Rakip, takım halinde hareket eden ve yılmayan bir hüviyette. Fenerbahçe ile eşleştikten sonra, skor olarak geri döndükleri karşılaşmaların haberleri geldi önümüze. Yediğimiz gol tamamen rehavetten. İki kişiyle koca savunmamızı yardılar.

Umutlandırdık. Yine aynı hastalık. Bir gün önce oynayan Başakşehir için rahat rahat Avrupa maçı izledik demiştim. Ama bu zaafımızı Fenerbahçe tekrarladı. Son dakikalarda ölüp ölüp dirilmedik belki ama bu duruma getirmemeliydik. Uzatmaya götürecek şanslar yakaladılar. Mehmet Topal’ın direkten dışarı giden topu var. Daha önemlisi Skrtel’den utanmaları lazım! Maç boyu Valbuena haricinde kimsenin yapamadığını kendi yarı sahasından çıkıp yaptı. Oraya gelmişken atacaktı artık o golü.


Taraftar tepkisinde sonuna kadar haklı. Bu oyunun üzerine eksikliklerden ziyade, mutlu edecek hamleler gelmeli. Yani ekstra transfer. Şu an geçen sezondan daha kötü kadro kalitesi. Bugün sorun on tane Fenerbahçeliye Lens mi Valbuena mı diye, bence herkes Hollandalıyı işaret eder. Savunma bakanın gitmiş. Santrafor şart oğlu şart. Bas bas bağırılan on numara olmazsa olmaz. Takımdaki bazı oyuncularda, önceden kalan tepkilerin izleri mevcut. Göz önünde bulundukları sürece bu geçmeyecek! Bazen olmuyorsa zorlamayacaksın. Şener, Hasan Ali ve Ozan yine tepki görür. Lig haftaya başlıyor. Bugün gibi önümüzdeki günlerde de tribünlerin dolu olmasını istiyorsa yönetim, reçeteyi doğru hazırlayıp tedaviyi yapmalı. Yoksa hepten kanser olacak camia. 

Hiç yorum yok