Ostersunds maçı öncesi Galatasaray değerlendirmesi



Ostersunds karşılaşması öncesi Galatasaray ikinci hazırlık maçına çıktı. Tamam, rakip zayıf olabilir ama küçümsemek olmaz. Bunu da yensinler artık diyecek halim yok. Günümüz futbolunda her takım tahmin edilemeyecek sonuç alabilir. Üçüncü yılına giren Özbek yönetimi, camiayı sabote etmeye devam ediyor. Bir aydır Sneijder ile uğraşıyorlar. Bugün yeni transfer Belhanda'yı taraftarın önüne attılar. Onlarda bu oyuna alet oldu resmen. Sneijder gitmeden Belhanda'ya 10'un numarasının verilmesi büyük skandal. Nasıl bir iş bilmezler ordusu yönetiyor kulübü, son örneği bu oldu. Bu güruhlar her yaz başında, taraftarın keyfini kaçırmayı başarıyor. Abarttığımı düşünebilirsiniz ama çoğu kez bilerek yaptıklarını düşünüyorum. Yani Galatasaray menfaati için burada olduklarını düşünmüyorum!

Gomis, Belhanda ve Maicon transferleri ile biraz sevindirdiler, Sneijder ile iki kat karamsarlık yarattılar. Taraftar sürekli hücum bölgesine transfer istiyor ama asıl sıkıntılı mevkilere daha hamle bile yapılmadı. Diyelim ki bu tur, bu orta saha ve bek oyuncuları ile geçilir, bundan sonra dişli bir takım gelirse, büyük hayal kırıklığı yaratabilir. Şu an o mevkide bulunan oyuncular bana hiç güven vermiyor. Bruma'nın bölgesinde oynayan Garry Rodriguez ilk dakikadan itibaren istekli görüntüsüyle sevinç yaratmıştır. Son hamle sıkıntısı var yalnız. 

Savunma zaafları olduğu gibi duruyor. Organize ataklarda yine haydi Muslera'ya döndü iş. O da kaldığı yerden devam ediyor. Maicon tek başına savunmayı toparlayamaz. Maçın son dakikasında muazzam bir müdahalede bulunarak golü önledi. Tabi orta alana da sağlam iki isim şart. Tolga'nın Gençlerbirliği maçında yaptırdığı penaltıyı unutamıyorum. Voleybolcu edasında bloklamıştı topu. Günün iyilerindendi. Şut atmadığı sürece sıkıntı yok. 

Bu maçın temposu oldukça düşüktü. Bundan 4 gün sonra oynanacak Ostersunds mücadelesi, bu maça nazaran daha yüksek tempoda geçer. İnşallah İsveç ekibi Macar ekibi gibi futbol tabiriyle kasap değildir. Umarım ciddi sakatlıklar yoktur. Belhanda ve Eren önemli oyuncular. Sonuç olarak, Galatasaray'da gelmesi ve gitmesi gereken çok isim var. İsveç ekibinin bu takımdan fazlası olmadığı aşikar. O karşılaşma için öne çıkan isimler; (Tabii ki ) Muslera, Maicon, Tolga, Rodriguez. Kazasız belasız Galatasaray.

Murat ALTUN

Hiç yorum yok