BİR SERGEN KLASİĞİ ( BEŞİKTAŞ KAYSERİSPOR )


Komşudan avantajlı dönen Beşiktaş ligde puan avantajını da kaybetmek istemiyordu. Tabi karşısında ikinci yarının flaş ekibi Kayserispor'un, neler yapacağı merak konusuydu. Galatasaray ve Fenerbahçe'yi yendiler. Yorgun rakibine aynı sürprizi yapmak istediler. Beşiktaş'ın sağ kanadında​ yedekler görev yaptı bugün kart cezaları yüzünden. Özellikle Quaresma'sız hücumda sorun yaşayacakları belliydi. Sergen'in takımı, kupada lige konsantre olduklarını gösterdi bir nebze.

ÇARPIŞTILAR

Beşiktaş’ın diğer takımlardan farkı, topu kaybettiği anda doğru presi yapıp birkaç saniye içinde geri kazanması. Rakipleri bunu uygulamadığı daha doğrusu çalışmadığı için zorlanıyor maçlarında. Kadro kalitesine bu özveriyi yerleştirirsen, iş kendi ayaklarına kalır. Rakibini oynatmadığı için fark yarattı siyah beyazlılar. Bugün ilk anlarda başarılı oldular ama bazen tatlı serti abartıyorlar. Faul yaptıklarını da kabullenmiyorlar. Kayserispor pas hataları yaptı. Nispeten ev sahibinde de oldu pas hataları. Pek kullanmadıkları uzun toplardan fayda görmediler. 

Kayserispor boş takım değil. Tabii ki oyuna gireceklerdi. Bahsettiğim baskı dakikalarında gol yeseler, belki pozisyon bulamazlardı. Daha kontrollü olacaktı ev sahibi. Sarı kırmızılılar müthiş iki pozisyon buldu. Biri Fabri'nin kucağına geldi, diğerinde boş kaleye gönderemediler. Atiba çizgiden çıkarmış olabilir ama vuruşa göre böyle yorumladım. Umut'un ağlara gönderdiği topta bayrak kalktı. Tartışılacak bir pozisyon. Kayseri ezdirmedi kendini. Hatta üstün olduğunu bile söyleyebiliriz. Bir de skor yapsalar, kalan dakikalar daha zor olurdu siyah beyazlılar için.

BİR ANDA PATLADILAR

Son zamanlarda Beşiktaş takımının bir başka övülecek yani, az hata ile oynamaları. Hem kendilerinde hem rakipte olduğunda. Alanı çok iyi daraltıyor ve hataya da zorluyorlar takımca. Bu arzuları şansı da getiriyor ayaklarına kadar. Top seviyor anlayacağınız. Aboubakar’ın ilk golünde olduğu gibi. 11 kişi oynuyor Beşiktaş. Hepsi oyunda. Şu oyuncu kayboldu diyemiyorsun. Ufakta olsa katkı veriyor. Fabri bile, hem kurtarışları hem de gerektiğinde bir libero kaleci gibi rol alıyor. Hep Şenol Güneş’in nakışları.

Golü bulan kartal galibiyeti düşünmeye başlamışken, birden kâbus oldu Kayserispor. Bir dakika önce kötü ortalayan Erkan Kaş, ardından müthiş bir asist yaptı Umut Bulut’a. Galibiyet golünü bulabilir mi Beşiktaş diye düşünürken, ev sahibinin başından aşağı kaynar sular döküldü. Kayseri buldu golü. Aklın ucundan geçmeyen bir senaryo çizildi karşımızda.

Beşiktaş geriye düştüğü herhangi bir maçı hiç bırakmadı kolay kolay. Bir hayat belirtisi verdiler. Sonuna kadar mücadele ettiler. Galip Kayserispor bocaladı. İleride top tutamayıp üzerine boş alanlar bırakınca, yine çıktı ortaya Afrika şampiyonu. Bu gol yetmedi. Bir Sergen klasiği daha. Üç büyüklerin yüzünü güldürmedi ikinci yarı. Şampiyonluk yolunca çok kritik iki puan bıraktı evinde Beşiktaş. Rakiplerini biraz morallendirmiştir. Temsilcimize son olarak şu mesajı vereyim; umarım hafta içi Olympiakos rövanşında, bu beraberliğin acısını çıkarırlar. 

Hiç yorum yok