FENERSEVERLER ( KAYSERİSPOR FENERBAHÇE )



Başakşehir zaferi camiayı biraz olsun kendine getirdi. Fakat yapılamayan 10 numara transferi, taraftarlar bazında hâlâ karamsarlık sebebi. O mevkide Amedspor maçında güzel işler yapan Salih oynadı. Benim nezdimde sarı lacivertlilerin bugün oynayan geri beşlisi sahada olduğu zaman eksik sayılmaz. Çünkü ileride oynayan oyuncuların hepsi aynı özellikte. Bahsettiğim isimler Fenerbahçe'nin performansını olumlu yönde etkileyenler. Sadece Fernandao Van Persie tartışmaları oluyor. Fenerbahçe'nin oynadığı oyuna Brezilyalı santrafor uyuyor. Çünkü sürekli uzun top kullanıyorlar. Bu yüzden Advocaat'ın seçimine katılıyorum. Kayserispor'da yeni transferleriyle farklı bir görüntü vermeye başladı.

ADVOCAAT GELMESEYDİ?

Tribünlerin ateşlemesi takıma hırs kattı belli ki. Ev sahibi düzenli paslaşmalarla kaleye yakın oynamaya çalıştılar. Yokladılar Volkan'ı. En başta Fenerbahçe savunması sağlam görünse de bir sonraki gelişen pozisyonda sırıtmaya başladılar. Kayserispor'u bu kadar özgüvenli beklemiyordum açıkçası.

Özellikle sağ kanatta yeni transfer Varela çok efektif bir görüntü verdi. Hücum anlamında takımın en iyisiydi. Gel gelelim Fenerbahçe'nin hücumda tek varlığı Lens. Başka kimse üçüncü bölgede etkili olamıyor. Geldiğimiz noktaya bakıyorum; demek ki Advocaat gelmeseydi Lens'te gelmeyecekti. O zaman ne yapardı Fenerbahçe çok merak ediyorum. 

Maçtan önce Umut Bulut'un aylardır gol atamadığı konuşuluyordu. Kim derdi ki bugün suskun golcü tribünleri aşağı indirecek. Golden sonra Kayserispor çok bozuldu. Gole kadar yaptıkları bütün doğrular kayboldu. Çok geçmeden de uzaklaştırmaya çalıştıkları topu Mehmet Topal'a asist yaptılar ama hak etti golü. Tabela eşitken çok iyi bir şutu milimle dışarı gitmişti. Takipçiliğini konuşturdu bu pozisyonda. Gol için her gün bir kahraman çıkması lazım galiba. Geçen hafta Ozan bu hafta Mehmet. Nereye kadar...

BİR PUAN İÇİN OYNAMADILAR

İkinci yarının başında Alper ile başlayan Fernandao ile biten pozisyon çok kritikti. Fenerbahçe gibi bir takımda oynayıp golcüyüm diyorsan o pozisyonu bir şekilde gol yapacaksın. Ama soğuk kanlı davranmayıp rakibine vurdu topu. 

Kayserispor'un takım halinde özverisi bir puan için oynamayacaklarını gösteriyordu. Fenerbahçe'de göstermesi gereken agresifliği yansıttı sahaya ilk yarıya nazaran. Fakat kalede tehlike yaratamadılar. Fenerbahçe madem galibiyet için oynayacaktı neden Fernandao ile Van Persie aynı anda sahada kalmadı? Fernandao gibi savaşçı biri ve teknik Van Persie belki daha yaratıcı olurlardı ceza sahasında. İlk yarıyı şans topuyla berabere bitiren Fenerbahçe'ye hiç yaramadı bu gol. Kendilerine gelmediler. Kayserispor gümbür gümbür geldi iki kanat oyuncusuyla dağıttı resmen.

Sergen Yalçın vurgunu Fenerbahçe'ye yaptı. Başından sonuna kadar hak ettiği bir galibiyet aldılar. Varela ve Güray Vural'ı tutamadı Fenerbahçe. Bakın, sarı lacivertlilerin geri beşlisi de kötü olunca tablo bu oluyor. Güray Vural noktayı şahane koydu. Volkan Demirel'in kariyerinde yediği en güzel gollerden biri diyebilirim. Güray daha önce Kadıköy de atmıştı buna benzer bir gol. Welliton da attı ki iki golü vardı Saraçoğlunda. Kısacası, Fenerbahçe'yi seven bütün oyuncular birleşip farklı galibiyeti getirdi. Bugün konuşulması gereken takım Kayserispor! Çünkü Fenerbahçe yoktu sahada...

Hiç yorum yok