ÖZLEYECEKLER ( TRABZONSPOR FENERBAHÇE )


Hey gidi koca Avni Aker stadı. Sen de tarih sayfalarında yer alacaksın artık. Bugün Fenerbahçe maçı için dolmadı bu mabet. Nice maçlara heyecanlara şahit olduğumuz yerde, son maça çıktı çünkü bordo mavililer. Bu anları kaçırmak istemeyenler, umarım yeni stadyumları olan Akyazı’da da maç başında ki ambiyansı yaratırlar. Tarihi maça Fenerbahçe birçok eksikle çıktı. En önemlisi, şüphesiz Kjaer’in tandemde partneri olan Skrtel. Bol rotasyon daraldı bu maçta sarı lacivertliler için. Hafta boyunca son maçı kazanma adına sinerji yaratma ve takımını motive etme çabasındaydı Ersun Yanal. Galibiyetle kapatma adına Trabzonsporlular tarafından unutulmamak için…

ACEMİCE

Bu sezon hiç olmadığı kadar hırslı başladı bordo mavililer. Sürekli zorlayan baskın gözüken hep onlardı. Direkten dışarı giden top çok önemliydi. Mehmet Ekici ile duran toplar kullandılar fakat sağlam Fenerbahçe savunmasını geçemediler. Fenerbahçe bekleyen, sabırlı görünen bir yapıda başladı maça. Yüzdeye vurunca ev sahibiydi topun hâkimi.

İlk yarım saati izleyip kapatsa, Fenerbahçe kazanamaz diye düşünür insan. Trabzonspor öyle kırılgan bir yapıya sahip ki kestiremiyorsun ne yapacaklarını. Bireysel anlamda da öyle. Buyurun işte Yusuf’un takımı adına bir çuval inciri berbat eden hareketi. Bu kadar acemilik olmaz! İzahı yok gerçekten. Eliyle kaleye giden topu kesmese gol olacak ama en azından kırmızı kart olmayacaktı. Bu hareketi maç berabere iken 90. dakikada bir oyuncu yapsa anlarım. Neden bu kadar kolay dağıldılar enteresan.

LENS SAYESİNDE

Ardından yine büyük hata ve Lens’in klasik asistlerinden birini Sow gol yaptı, çekti fişi. Trabzonspor deplasmanı Fenerbahçe için hep kolay olmuştur. Sözde zor gibi gösterilen bir yer burası. Çoğunu da müthiş oynamadan kazandılar. Ev sahibi psikolojik olarak kaybetti bugün mesela. Bazen taraftarın taşkınlığıyla mağlup oldu Karadeniz temsilcisi.

Lens gerçekten müthiş katkı verdi Fenerbahçe’ye. Yaptığı asistin ardından dripling ile attığı gol tekrar tekrar izlenecek cinsten. Onun sayesinde güle oynaya geldi üç puan. Bence Avni Aker’i en çok Fenerbahçe özleyecek! Burada Kadıköy’den daha rahat maçlar çıkardığını gördük kaç kere. Trabzonspor için son zamanlarda her yer hüzün.


Aldığı rahat galibiyetle zirveye daha çok yaklaştı sarı kanaryalar, Trabzonspor ise hüznüne hüzün kattı bu geceyle. Efsanenin kapanış maçında yönetim istifa sesleri yükseldi. Trabzonspor için dramatik günler devam ediyor. Fenerbahçe ise şampiyonluğa ortak olduğunu bir kez daha kanıtlamış oldu. Şüphesiz takviye yapacaklar. Daha güçlü bir Fenerbahçe olacak ligin ikinci yarısında. 

Hiç yorum yok