Murat Altun Yazdı:GÜLE OYNAYA ( AKHİSAR BELEDİYESPOR - FENERBAHÇE)


Hafta içi efsane bir maçı zaferle geride bıraktı sarı lacivertli camia. Buna rağmen Manisa'da yine yükseldi istifa ve Ali Koç sesleri. Kimine göre zamansız kimine göre kararlılık. Advocaat 'gönderebilirsiniz' dediği Aatıf'tan nasıl verim aldı geçen hafta gördük. Harika bir gol atan Sow kulübeye, Manchester United maçında dinlendirilen(!) Van Persie başladı ileri uçta. Son yıllarda farkına vardığım bir durum var; Fenerbahçe geri beşliyi oturup performans alınca başarı geliyor. Orada Wiel demek ki hatalı seçimmiş.

YİNE TARTIŞMA KONUSU
Akhisar Belediyespor Cihat hoca sonrası belini doğrultamadı tabiri caizse. Geçmişte Fenerbahçe'nin belası olmuştu adeta. Temposuz durgun başladı iki takım. İlk pozisyon yine tartışma yaratacak. Rodallega'nın Kjaer ile ceza sahasındaki pozisyonuna penaltı çalınsa itiraz edilir miydi acaba?
Genellikle top ev sahibininde bulunuyordu. Topu ileri taşımakta zorlanan Fenerbahçe'de Aatıf yardıma yetişti ve golün sinyalinden sonra Van Persie yine skor yapıp öne geçirdi takımını. Ardından korkulan geldi başa. Mehmet sarı kartı gördü ve cezalı duruma düştü derbide. Fakat yaptığı dengesiz hareket sarı kart olamaz! Dün Quaresma'ya olduğu gibi doğru karar gelmedi yine!

Van Persie'de bir darbe aldı fakat o pozisyonu göremedik. Yayıncı kuruluş sağ olsun. Eğer rakibinden bir müdahale varsa onu da kaçırdı maçın hakemi! İlk yarı şanslıydı sarı lacivertliler. Tek pozisyonda golü buldular. Ev sahibi penaltıyı değerlendiremeyip birkaç şansı da kullanamadı.

KAHRAMAN OLDU

Akhisar takımı verdiği görüntüyle bal yapmayan arı misaliydi maç boyunca. Manchester yorgunu Fenerbahçe kendini kasmadan iki pozisyonda iki gol bularak çok rahat bir üç puan kazandı. Zaten son gol tam komedi. Mehmet Topal’ın sarı kartı ve Van Persie’nin sakatlık durumu olmasa daha mutlu olurlardı tabi.


İstenmeyen Aatıf iki hafta üst üste gösterdiği performansla kahraman oldu desek yeridir. Güle oynaya kazandı Fenerbahçe. Avrupa dönüşü lokum gibi bir rakip buldu karşısında. Milli maç arası hiç hoşlarına gitmeyecektir.  Güzel bir hava yakalamışlardı. Yeniden zirveye tutunmanın mutluluğuyla derbiye çıkacaklar. Geçen sene hiç yenemedikleri Galatasaray karşısında ne yapacakları merak konusu. Uzun bir Bekleyiş olacak… 

Hiç yorum yok