Murat Altun Yazdı: ON DAKİKA YETTİ ( TÜRKİYE – KOSOVA )


Sizden özür dileyen oldu mu? Duydunuz mu veya? Hani Arda ve diğerleri, Milletten özür dileyince çağrılacaktı Milli takıma ya… Bilmediğimiz bir şey yapmışlar, özür dileyince biz kabul edeceğiz. Tebrik ediyorum; hep beraber bizimle iyi alay ettiniz! Gruptan çıkma adına en ciddi rakiplerimiz karşısında, bugün kadroda olan silahlarımız egoya takıldı. Kosova maçında çok gereklilermiş gibi apar topar çağrıldı tartışılan isimler. Pek tadı yok ama olduğu kadar futbola dönelim…

KOSOVALI BUFFON

Stoper konusuna bir istikrar gelmesi lazım artık! Yalçın Ayhan çağrıldı diye sevindik, yine Mehmet Topal orada. Kazanamadığımız maçlarda Ömer ve Hakan Balta’yı izlemiştik. İki oyuncu belirleyip, sakatlık ve cezalı durumları dışında bu tandemi değiştirmemesi gerekir Fatih hocanın. Özellikle orta alanda kesici oyuncu eksikliği, bu alanın kolay geçilmesine sebebiyet verdi. Birkaç kez tehlikeli karşı atak yedik.

Vites yükseltme konusunda eksiklerimiz göze çarptı. Volkan Şen haricinde kreatif görünen kimse yoktu kale önünde. Peşine Arda’yı sayabiliriz ama çok topla oynayıp üzerine aynı şekilde kaybetti sürekli. İlk 45 dakika oyunculardan çok hakemler gündemdeydi. Ofsayt bayrakları inmedi yere. Kosovalılar sertlikten geri durmadılar. Şu bir gerçek ki; Volkan Şen gerçekten çok şanssız. Topla meziyetleri olsun, isteği ve arzusunun sonuca yansımaması, kendi adına talihsizlik. Hakan Çalhanoğlu da yoklamalar yaptı fakat kalede Kosova’nın Buffon’u vardı desek yeridir. Devleşti karşımızda.

DİREKLER SAĞ OLSUN

İlk yarının son saniyelerinde kalemizde yaşadığımız tehlike, maçın kırılma anıydı. Hırvatistan karşılaşmasında olduğu gibi direkler yetişti imdadımıza. Öne geçselerdi, işimiz hayli zora girecekti. Yunus’un oyuna girişi bir anda hücumda farklı bir görüntü yarattı ilk yarıya nazaran ve hemen sonuç verdi. Ardından direkler asist yaptı lehimize. Bugün onları çok beğendim. Defansta ve hücumda çok yardımcı oldu direkler.

Günümüz futbolda 2-0’ın rahatlığı diye bir durum söz konusu değil. Gel gelelim rakibin ellerinden geldiğince yaptığı hücumlardan bihaber, al gülüm ver gülüme döndü anlayışımız. Millilerimizde hava hâkimiyeti bulunan tek kişi Mehmet Topal’dı. Maşallah gelen tüm topları karşıladı. Yalnız havadan topların uzağında kaldığında, bir hayli endişelendim. Allah’tan ceza kesemediler.


Kalan dakikaları Kosova’nın atak uğraşları ve tribündeki kardeşlik görüntüleriyle geçti. Galibiyet için on dakika yetti bize. Kalan maçlarda oyunumuzu geliştirmemiz gerektiği çok açık. Bu futbol ile çok ileri gidemeyiz. Geleceğe dair ışık vermedi oyuncularımız. Kosova takımı ölçü olmamasına rağmen bunlara değiniyorum, siz düşünün artık. İlk galibiyet hayırlı olsun…

Hiç yorum yok