Murat Altun Derbi Öncesini Değerlendirdi :İLK GOL AVANTAJ SAĞLAR


Öncelikle seyirci yasağının kaldırılmasına değinmek istiyorum. Beni tanıyanlar asla lafı gevelemeyeceğimi bilir. Daha sokaklarda, yollarda rahat durmayan insanları, aynı stada topluyorlar. Takımlarına gönül vermiş fanatikler, Vatan Millet meselesi dışında omuz omuza gelmezler! Hayal görmeyin. Bu derbide taraftarlar resmen denek olarak kullanılacak. ‘Bakalım ne yapacaklar’ mantığındayız farkında mısınız? Sırf 15 Temmuz dayanışması örnek gösterilerek sağduyuya çağırıyorlar. Bu deplasman yasağı kaldırılarak, o dayanışmanın bozulması konusunda adım atıldı aslında. O tribüne çıkan karşıt renkliler, anasını babasını bile unutuyor siz nelerden bahsediyorsunuz! Bakın göreceksiniz; önümüzdeki haftalarda, deplasman seyircisi hakkında değişik tartışmaların içerisinde bulacağız kendimizi. Özellikle Trabzonspor - Fenerbahçe müsabakasının tarihini merakla bekleyeceğim. Maalesef gerçekçi olmalıyız. Umarım beni yanıltırlar hatta utandırırlar. Özür dilemekten şeref duyarım.

Memleket olarak öfke kontrolünü çözemedik. Resmen delirdik. Terör olayları yetmiyormuş gibi, Vatandaşlarımızın içinde bulunduğu olayların ne yazık ki ardı arkası kesilmiyor ve derinden üzüyor bizleri. Metrobüs olayı taze. Hepiniz tarafından desteklenmesini istediğim bir önerim var; tüm mahallelere bağlı aile hekimleri var değil mi? Bence bunların yerini ‘aile psikoloğu’ almalı! Artı her hafta görünme zorunluluğu getirilmeli! Belki yaşanan olaylar azalır. Bu tribünlere de yansır. Çünkü bizim asıl hastalığımız davranışlarımızda…

Maça gelecek olursak, ev sahibinin üzerinde ciddi bir baskı olduğunu düşünüyorum. Nedeni ise, Vodafone Arena’da ilk derbi oluşu. Şenol Güneş her ne kadar ‘normal bir lig karşılaşması havasında olun’ hissini aşılamaya çalışsa da ilk derbi ilk galibiyet, tarih yazma konusu sıkıntı yaratabilir. Nitekim rakibi Galatasaray’a aynı algı, Fenerbahçe maçı öncesi yayılmıştı hatırlarsanız. Sonuçta kendi evlerindeki ilk derbi karşılaşmasında, öne geçmelerine rağmen mağlup olmuşlardı.

Rakibine göre Beşiktaş henüz ideal on birini kuramadı. Hâlâ orta alanda kim oynar tartışması sürüyor. Gökhan İnler-Oğuzhan arası seçim yapılacak. Lakin benim merak ettiğim asıl mevki sağ bek. Şuan fizik açıdan Beck ve Gökhan’ın Bruma’yı durdurabileceklerini hiç sanmıyorum. Bu sezon transferin geç tamamlanması oyunu pek etkilemedi ama tiki taka tabiriyle oynanan oyun, geride kalan sezona göre bozulmuş gibi görünüyor. Taraftarının desteğini arkasına alacak siyah beyazlılar, kesinlikle galip bitirmek isteyecekler. Yalnız golün gelmediği her geçen dakika, stresi bir o kadar arttıracaktır.

Galatasaray ise Reikerink önderliğinde güzel bir sinerji yakaladı. Özellikle yeni transferler nokta atışı vesselam. Şuan on puana sahiplerse, baş aktörler Eren Derdiyok ve Tolga Ciğerci’dir! Muslera’yı unutmak olmaz. Gel gelelim Galatasaray henüz istenilen oyunu sahaya yansıtmış değil. Karşılaşmaları zor kazanıyorlar. Yine de kamuoyunun aksine, Galatasaray’ı seyirci dezavantajına rağmen daha önde görüyorum. Çünkü sarı kırmızılılar iddialı çıktığı tüm derbilerde rakibini üzdü. ‘Beşiktaş’ın şansı tutmuyor’ düşüncesine katılmıyorum. Kabul ederseniz, Galatasaray bu derbiyi nasıl oynayacağını, rakibinden daha iyi bilen oyunculara sahip. Atanı ve tutanı tartışmasız Beşiktaş takımından daha iyi. Rakibine nazaran iskeleti de aynen duruyor. Hatta daha da güçlendi.


Bireysel performansların karşılaşma sonucuna bariz etki edeceğini düşünüyorum. Sabırlı oyun anlayışı çok önemli. İlk golü atan kazanır diyemem ama kaybetmeyeceğini tahmin ediyorum. En büyük dileğim çoğunluğun olduğu gibi sahada ve tribünde dostça bir karşılaşma olması. Maç sonu İnşallah hakemler konuşulmaz… 

Hiç yorum yok