Murat Altun Yazdı: İMDAT RAKİBİ ( KASIMPAŞA – FENERBAHÇE )


Çok merak ediyorum; Advocaat kariyerinde herhangi bir takımda, üstelik şampiyonluk adayı olduğu bir ortamda, üç tane defansif orta saha oyuncusu ile karşılaşmalara çıkmış mı? Binlerce kişinin gördüğü doğruyu nasıl yanlış yapıyorlar gerçekten anlamıyorum. Madem Salih ve Alper’in performansı kötüydü ve kesildi kadrodan; o zaman İsmail ve Şener neden sahada değil sorarım! Sow’da yedi kesiği. Allah hayırlara çıkarsın. Bu akşam şu kadro bir düzine gol atsa bile, çıkarılan bu savunmaya dayalı kadronun üzerini örtemez benim nezdimde. Belki de Kasımpaşa maçı, sarı lacivertliler ve özellikle tartışılan yöneticiler(!) için sezonun kırılma karşılaşmasıydı. Ne olursa olsun, onlarda kötü durumdan kurtulma peşinde. Görüyoruz ki ne teknik heyetten ne de yöneticilerden, taraftarın yüreğine su serpecek işler gerçekleşmiyor. Biri oyuncuları suçluyor, diğerleri gündem değiştirme peşinde, taraftarı kandırma uğraşında…

CESARETLENDİRDİLER

Tempo hayli düşük başlasa da kalite farkını ortaya koyan Fenerbahçe kontrolü çabuk aldı eline. Kasımpaşa takımı da gücü yettiği kadar durdu rakibinin karşısında. Ahı gitmiş vahı kalmış resmen. Rıza Çalımbay iyi kurtarmış kendini. Her ne kadar sahada olmamasını düşündüğüm isimler olsalar da Josef ve Ozan erken rahatlattı takımını. Son yıllarda ligde direnci bu kadar düşük bir takım görmemiştim. Böyle devam ederlerse, şimdiden PTT 1. Ligin hesaplarını yapmalılar.

Fenerbahçe’nin hâlâ sorunları var. Henüz 20 dakika dolmuşken skor avantajını kazanan takımın oyuncuları, nedense birkaç pozisyonda cesaretlendirdi rakibini. Hali ortada olan takım, gole hatta gollere yaklaştı. Becerikli değillerdi katılırsanız. Diğer rahatsız edici konu ise, üç farklı biten bir yarıda, oyuncuların gördüğü sarı kartlar.

DAHA NELER

İkinci yarının son 20 dakikasına kadar oynanan oyuna inanamadım. İlk devreyi izlemeyip, skoru bilmeyen bir futbolsevere, Fenerbahçe’nin tek farkla önde olduğunu söylesek, böyle bitse kar derdi doğal olarak. Bu kadar kötü bir takıma karşı, top ve oyun üstünlüğünün verilmesi kabul edilemez. Kendilerine çeki düzen vermeliler.

Bu karşılaşmanın iki kahramanı var; Emenike ve Volkan Şen. Oynadıkları dikine toplar ve yaptıkları öldürücü koşular, skorun oluşumunda baş etkenler. Fenerbahçe bundan daha iyi bir rakip bulamazdı herhalde. Ayrıca Lens’in çıkarken yaptığı hareket yakışmadı! Kadro bolluğu olan bir yerde, sahada 70 dakika kalmayı bile başarı saymalı!


Kötü günler geçiren takımlar, karşısında Kasımpaşa gibi rakipler ister bazen. İşte bu akşam Fenerbahçe’nin ‘imdadına yetişen’ oldular. Fenerbahçeliler beş attık diye sevinmesinler bence. Halı sahada yapılmayacak hatalar yapıp yediler golleri. Böyle devam ederlerse kalan maçlarda averaj takımı olurlar. Fenerbahçe takımının istenilen düzeye gelip gelmediği birkaç hafta sonra belli olur. 

Hiç yorum yok