Murat Altun Derbiyi Değerlendirdi: HARAKİRİ ( BEŞİKTAŞ – GALATASARAY )


Hafta başından beri yazılan çizilen kadroyu aynen sahaya sürdü Reikerink. Zaten sürpriz beklemiyorduk. Yalnız Şenol Güneş tahmin edilenden daha fazla şaşırttı tercihleriyle. Ev sahibinin defans ve orta alandaki göbeğine baktığımızda, rakibine nazaran daha defansif bir yapı görev yaptı. Oğuzhan Atiba’nın yanında bekleniyordu ama Talisca yedi kesiği. Lakin hocanın düşüncesi, derbinin atmosferini, havasını daha iyi hissedecek oyunculardan kurmaktı sanırım. İsimlere bakınca bu fikir doğuyor.

ŞANSLI BAŞLANGIÇ

Beşiktaş’ın maçlara nasıl hızlı başladığını biliyoruz. Kendisine denk rakibine uygulayamadı bu anlayışı. Özellikle Quaresma-Sabri mücadelelerinde, sarı kırmızılıların ne kadar tehlikede kaldığı ortadayken, kimsenin kademesine gelmemesi enteresandı. Bu dakikalarda cezayı kesemedi ev sahibi.
Bu maçta Fabri’nin şansı bozuldu. Karabükspor ve Akhisar maçlarında birkaç şanslı pozisyon yaşamıştı. Nitekim derbide şans ibresi Galatasaray’a döndü. Kalesine gelen ilk pozisyonda kapattığı köşeden geçirdi topu. Direk dibindeki Gökhan’ın da var kabahati.

İLK YARI DÖRT OLURDU!

Beşiktaş savunması her yan topta S.O.S verdi resmen. Üstelik konuk ekipten daha defansif kadro ile sahada olmasına rağmen! Galatasaray müthiş motive olmuş. Ne tribünlerden ne de rakibinden hiç etkilenmediler. Nasıl istedilerse öyle oynadılar. Artı Beşiktaş umduklarından daha kötü çıkmıştır karşılarına. Koca devre tek pozisyonları yokken, sarı kırmızılılar biraz becerikli olsa, dört farklı önde girerdi soyunma odasına. Şenol hocanın şaşırtan kadrosu hayal kırıklığı yarattı. Bruma o golü müthiş atmasaydı, ikinci yarıya çıkmazdı bence. Galatasaray’ın izin verdiği tek hareket, kanatlara atılan uzun toplardı. Onlarda da başarı sağlayamadı siyah beyazlılar. Şuna değinmeden geçmeyeyim; Oğuzhan Atiba’nın yanında görev yapmayacaksa kızakta beklemeli! Forvet arkası oynayamadığını kabul etmeleri lazım.

CHEDJOU – SABRİ A.Ş

İkinci yarı koskoca maçı rakibine veren bir tane stoper gösterdi bizlere. Son 20 dakikaya kadar böyle biter mi derken, iki tane pozisyonda Beşiktaş’a resmen altın tepside hediye ettiler maçı. Kornerde zıplamayan, ceza sahasında önünden geçen topa dokunmayan savunmacı mı olur? Reikerink gerçekten oyunu okuyamıyor bu çok net. Sabri ve Selçuk’un son yarım saate girilirken sahada kalması çok ilginç. Artı köşe vuruşundan önce yenilen golde onun da katkısı var. Değişiklikte tereddüt edince, konsantre bozuldu.

İlk yarı nasıl Galatasaray oynadıysa, ikinci yarı mağlup olmamak için her şeyi deneyen bir Beşiktaş vardı. Dikkat edin; Galatasaraylı oyuncular hala Eren’i besleyemiyorlar. Buna rağmen beş gol atması müthiş bir olay. Beşiktaşlılar kusura bakmasınlar; karşılaşmanın üç tane yıldızı vardı, Reikerink, Chedjou ve Sabri! Suç Reikerink’in değil! Ona bu seviyede, teknik direktörlük öğrenmesi için fırsat verende…


Son saniyede Josue’nin yaptığı hareketler inanılmazdı. Atmak istemese, anca böyle harcar bir oyuncu pozisyonu. Karşılaşma bu hale gelmişken, Quaresma’nın o tribünleri yıkması lazımdı, oda beceremedi. Maçtan önce Galatasaraylıların beraberliğe üzüleceğini kimse tahmin edemezdi. Galatasaray’ın yaptığı tamamen harakiri, başka bir şey değil!

Hiç yorum yok