ZARARSIZ MİSAFİR (TRABZONSPOR – KASIMPAŞA)


Geçtiğimiz sezon, özellikle son haftalarda aldığı kötü skorların birini Kasımpaşa karşısında almıştı bordo mavililer. Tesadüf son hafta evinde yaşadığı 0-6 gibi şok skor sonrası, yeni sezonu da aynı rakiple açtılar. Lakin İstanbul temsilcisinin çok güç kaybettiği aşikâr. Aksine ev sahibi takım, yararlı transferler yaptığı gibi başkan Muharrem Usta’nın takdir edilecek çalışmalarıyla, yakaladıkları pozitif hava hakim camiada. Bir takım provokasyonlar sonucu tribünler boş olmasaydı daha güzel olurdu tabi…


İKRAMIN BÖYLESİ

Tempo düşük başladı mücadelede. İki rakipte son derece temkinli şekilde birbirlerini tarttılar. Kaleye ilk hamleyi yapan konuk ekip olsa da başarılı olmadı maç boyunca. Bordo mavililer eskiye nazaran topla daha iyi işler yapacak bir kadroya sahip artık. Yaz kampında çok net gördük farklı skorlarla. Atletik oyuncular ile beraber aktivitelerini başlattı ev sahibi.

Gol illaki gelecekti ama böylesine bir hatayı beklemiyordum. Herhangi bir baskı olmamasına rağmen, Onazi’ye yapılan akıl almaz ikram sezonun ilk golünü getirdi ev sahibi adına. Konuk ekibin denemeleri başarısız oldu sürekli. Yalnız Mehmet Ekici’nin ofansa katkısından çok mücadeleci yapısını takdir ettim. Okay, Onazi ve Mehmet Ekici üçlüsü, orta dizilimde sezon boyunca ilk tercihler olacağa benziyor. Henüz kesin ilk on bir değil bu kadro. Devam eden haftalarda taşlar oynayabilir. Unutmadan; ‘dede stoper’ ithamları yapılan Durica’nın ofsayt pozisyonunda, harika bir refleks ile tehlikeyi nasıl uzaklaştırdığını görmüşsünüzdür. Bu hareket utandırır. Devreden sonra aynen devam etti tecrübeli oyuncu.

ÇALIMBAY’IN İŞİ ZOR

Sezon başı olduğu için kesin yorum yapmak doğru olmaz ama Rıza hocanın öğrencileri pek ışık vermiyor ilerisi adına. Hele beraberliğe en çok yaklaştıkları pozisyonda, santimlik mesafeden topu dışarı gönderen Castro’nun klasına hiç yakışmadı doğrusu. Bordo mavililer adına şans anıydı. Baktığımızda sağlamcı görünen bir Trabzonspor varken, organize olmakta güçlük çeken bir Kasımpaşa izledik. Zaman zaman duran oyun nedeniyle kalite kayboldu açıkçası. Kondisyonlar çabuk düştü beklenildiği üzere. Sezon başı olağan durumlar.

Hal böyle olunca ev sahibi geri çekildi ne hikmetse. Buna müteakip Rıza hocanın öğrencileri eşitlik için saldırsa da Onur’a takıldılar. Risk aldıkları anlardan birinde 3’e 1 pozisyona yakalansalarda, Yusuf ile değerlendiremedi Trabzonspor.  Oyunun son dakikalarında topu kalelerinden uzakta tutma çabası akıllıcaydı.

Sezona galibiyetle başlayan bordo mavili ekip, karşısında zararsız bir misafir buldu katılırsanız. ‘Ummadığını yedi bulduğunu atamadı’ tabir üretmek gerekirse. Karşılaşmanın sessizliği ayrı bir sıkıcı oldu doğrusu. Tatsız tuzsuz ama Trabzonspor’un galibiyetiyle bitti. Bizi uykumuzdan uyandıran; karşılaşmanın tartışmasız yıldızı şüphesiz Onazi. Attığı harika gol ile maça damgasını vurdu.


Hiç yorum yok