Murat Altun Yazdı: HEPSİ GEÇECEK (FENERBAHÇE – GRASSHOPPER)

Büyük kenetlenme sonucu tabiri caizse ne yapacağını şaşırmış Pereira’dan ‘kurtulan’ sarı lacivertli camia, geçte olsa Advocaat isminde karar kıldı ve ayağının tozuyla çıktı ilk karşılaşmasına Hollandalı çalıştırıcı. Demeçleri dikkate alınarak belki Van Persie ilk on bir beklendi fakat hatırlarsanız ne bir hazırlık maçında ne de takımlara antrenmanlarda yer aldı. Fizik durumunu göz önüne alırsak 45 dakika bile fazla gelir kendisine. Advocaat mevcut kadroya göre en doğru sistemi uyarladı takıma. Cezalılarda dönünce, kadro tam anlamıyla şekillenecek.

ESKİDEN KALMA

İlk saniyelerden itibaren kalite farkını hissettiren Fenerbahçe, Salih’in çabası ve Aatıf’ın takipçiliği sayesinde, çabuk öne geçti temsilcimiz. Kaleciye de minnettarlığımı ileteyim. Şu bir gerçek ki Fernandao sanırım forma kaybetme endişesinde değil. Bahsettiğim gibi yeni hocasının demeçlerini duyup hırslanacağına, kolay pozisyonlarda hayal kırıklığına uğratıyor taraftarını. Golcüyüm diyorsan Wiel’in ortasını gol yapacaksın! Emenike de kamp sezonundan şu ana kadar verdiği pozitif görüntüden biraz uzaktı diyebilirim.

Dikkatimi çeken bir olay var; rakibimiz kalemizde pozisyon ararken 30 metrelere kadar indi mesafe. Lakin sarı lacivertli oyuncular hamle yapıp topu kazanmak yerine, rakibin üzerlerine gelmesini beklediler. Bunu rakibimiz yapsa normal karşılarım. Benim hoşuma gitmedi açıkçası. Kaza bela bir ara pası geçse evimizde gol yiyebilirdik. Topu geri kazanma adına daha agresif olmalıyız. Tempo konusunda kırılmalar söz konusu. Hücumda da basit top kayıpları yaptık ama bunları Pereira zamanından kalan olumsuzluklar olarak kabul ediyorum. Umarım yeni hocaları ile birlikte bunları aşarlar.

ŞİMDİ NEDEN YOKSUNUZ?

Monaco karşılaşmasında benimde kabul etmediğim bir tür gerekçeler vardı kabul ediyorum. Pereira’yı istemiyordunuz gitti, biletler pahalıydı ucuzladılar; peki, şimdi tribünlerin büyük çoğunluğu neden boş? Özlemediniz mi Fenerbahçe’yi? 10 numara diye tabir edilen oyuncu alınmadı ona mı küstünüz? Avrupa ligi gruplarına kalmak için önünde tek engeli kalmış takımınıza bugün gelmeyecekseniz de ne zaman geleceksiniz? Tribünleri tıklım tıklım gören oyuncu sizleri daha fazla sevindirir emin olun. Kadıköy’ün boğucu atmosferi, bıraktığınız boşluklar yüzünden kayboluyor bilin istedim.

YETER Mİ?

Grasshopper takımı temsilcimiz için asla ölçü olamaz. Yalnız bunun farkındamıydık bilemedim. Tek farkta bile sanki skor tura yeterliymiş gibi bir oyun anlayışına büründüler. Bireysel anlamda bazı oyuncuların cidden kendine gelmesi lazım. Formayı giymeye layık bir oyun sergilemeyenler mevcut. Başta Ozan. Potansiyelini tam anlamıyla veremeyen oyunculara içerliyorum. Rövanşa doğru elimizi kolumuzu sallaya sallaya gitmek varken, zayıf rakibe acırcasına uygulanan düşük tempo hoş gelmedi göze. Girdiğimiz pozisyonları da cömertçe harcadık. Daha iştahlı olmalıydık. Yetmezdi rövanşa tek fark.

Hollandalı teknik adamın hamlesi sonuç verdi hemen. Biraz daha erken olabilirdi. Nitekim Aatıf yerine Emenike’nin oyundan alınmasını bekledim. Performansını düşürürse, oyuna girip skoru rahatlatan Stoch alır formayı. Attığı süper gol sonrası zaten forma rekabeti yapacağı oyunculara şimdiden korku salmıştır. Şunu unutmadan söyleyeyim; bana göre Fenerbahçe’nin bu sezon en önemli transferi Van Der Wiel.


Stoch hazretlerinin müthiş katkısıyla tur kapısını ardına kadar aralayan Fenerbahçeliler bu karşılaşma için sadece skora sevinmeli. Baktığımızda, hücum bölgesinde istenilen reaksiyonların birçoğunun başarısız olması, rakibi rahat bırakmamız ve rölantiyi abartmamız, takım oyununda aksaklıkların olması göze çarpsa da çok endişelenmeyin; ‘hepsi geçecek’. Bu karşılaşma Advocaat’ın performansı değil, Portekizlinin izleri inanın. Hollandalı, oyuncularla çalışmaya başlayınca, olumsuz hareketlerin çoğunun kaybolacağı kanaatindeyim.

Hiç yorum yok