BU FİLMİ İZLEMİŞTİM (BEŞİKTAŞ – ALANYASPOR)


BU FİLMİ İZLEMİŞTİM (BEŞİKTAŞ – ALANYASPOR)

Gidenlerin, yapılmayanların ve konuşulanların beraberinde açtı sezonu son şampiyon. Kaybedilen kupa sonrası, gerekli mevkilerde hissedilen kalite düşüklüğü, siyah beyazlı taraftarları endişelendiriyor ziyadesiyle. Yönetimden ciddi anlamda transfer beklentisi var. Fakat dikkat edin; Beşiktaş’ın oyununda gerileme yok! Kalan sürede gerekli fark yaratan oyuncular ve arzu edilen isimlerin katılacağı muhtemel. Süper lige tarihinde ilk defa merhaba diyen Alanyaspor lig genelinde puan mücadelesi yapacak katılırsanız. Kadroda İsmail Aissati ve Abdoulaye Ba gibi tanıdık oyuncular mevcut. Aslında en sevindirici yanları, Hüseyin Kalpar gibi renkli bir kişiliğin takımın başında kalması.


KALDIĞI YERDEN

Siyah beyazlılar Şenol Güneş ile beraber takım olarak kazandıkları özveriyi rakip fark etmeksizin uygulayabiliyor. Yine harika şekilde baskı kurdular. Süper ligde ilk deneyimi Beşiktaş karşısında vermek Alanyaspor adına talihsizlik. Vodafone arena ile birlikte yakalanan hava bir başka doğrusu.

Aynen şöyle dedim; İniesta mısın Oğuzhan! Belki onu bile kıskandırır. İzleyene parmak ısırttırır. Hücum harareti düşmeyen iştahlı kartallara karşı, konuk ekip savunmaya gömüldü mecburen. Sert savunma anlayışından ödün vermeyen Akdeniz temsilcisi, ev sahibi oyuncularına çoğu kez son hareketi yaptırmadılar. Keza durdurma amaçlı çoğu kez faullere de başvurdular. Son yıllarda izlediğim, top ayağındayken aşırı tehlikeli ender takımlardan Beşiktaş.

DEVLER SAHNESİ

Baktığınızda oyun gayet iyi. Organize ve yıkıcı. Gel gelelim şampiyonlar liginde maç boyunca bu oyun anlayışını sergileyemeyecek Beşiktaş katılırsanız. Mutlaka fark yaratan isimler şart. Büyük maç psikolojisini kaldırmak bir yana, teknik anlamda da rakiplere o sahnede karşı koymak hiç kolay değil. Dile kolay; Beşiktaş’ın istediği golcü Benteke’ye, belki kümede kalmaya oynayacak Crystal Palace 37 milyon Euro verip kattı kadrosuna. Avrupa piyasasında bu denli uçuk fiyatlar dönerken, Financial Fair Play yüzünden üçe beşe bakıyoruz ne yazık ki. Yönetimde bu anlamda bariz hata bulmasam da geç kaldıkları aşikâr. Kalan sürede alacakları kararlar sezonun kaderini belirler benim nezdimde.

BERABERE GİBİ

Anlam veremediğim bir konu var; Rhodolfo’ya ne oldu hakikatten? Adriano’nun sakatlığı sonrası yine Necip girdi oyuna. Keza hazırlık maçlarında da oynamıştı yanlış hatırlamıyorsam. Necip’ten ne kadar kötü olabilir ki stoperde.

Beşiktaş öyle bir takım ki skor tabelasından bihaber, oyun anlayışını bozmadan aynı mantalitede devam etmesi büyük başarı vesselam. Şenol Güneş gerçekten harika bir antrenör. Canları nasıl isterse öyle pozisyona giriyorlar. Kaleye sokulup ara pası deneyerek, kanat organizasyonları düzenleyerek, uzun toplarla savunma arkasına sarkarak, menü geniş maşallah.

Penaltı anına kadar elinden geldiğince hüner sergilemeye çalışan Alanyalı oyuncular, farkın üçe çıkmasıyla iyice düştü oyundan. Yalnız Cenk iki gol bir asist ile kupa finali tepkilerini bir anlamda unutturabilir.

Hani bir filmi yüz kere izlersin sonra ‘yüz kere daha izlenir’ dersin ya yanındakine, Beşiktaş rakip fark etmeksizin o saygıdeğer performanslarından birini daha izletti bu akşam yine. Bir karşılaşması diğer mücadelesine benzemeyen rakiplerine, siyah beyazlıların gösterdiği azim, oyuncuların sonuna kadar verdiği forma mücadelesi, kazanma adına agresif yapısından ödün vermemesi örnek olsun. Penaltı pozisyonu mu; havanızı bozmayayım… 

Hiç yorum yok