Pistlerin Efsanesi, Rekorların Sahibi: Michael Schumacher

 


Pistlerin Efsanesi, Rekorların Sahibi: Michael Schumacher

1969 yılının 3 Ocak gününde dünyaya geldiğinde, kimse “Formula 1 Efsanesi” olacağını tahmin etmiyordu kuşkusuz. Rolf ve Elizabet çiftinin oğulları Michael, ailenin yönlendirmesiyle daha dört yaşında başlamıştı yarışçılık kariyerine. Keza küçük kardeşi olan Ralf Schumacher de abisi kadar başarılı olmasa da Formula 1 için önemli pilotlar arasındaydı. İki kardeşin birlikte çıktıkları yolda babalarının payı ise yadsınamazdı. 12 yaşında ilk lisansını alan Michael Schumacher’in ilk yarış arabasını babası yapmıştı. Küçük araçlarla başlayan macera hızlı bir şekilde devam etti. Formula Konig Series şampiyonluklarının ardından Formula Ford serilerine katılan Alman pilotun başarıları tüm Avrupa’ya yayılmıştı. Sonrasında Formula 3 kariyeri başlarken Mercedes takımı için gençler yarışlarına da dahil edildi. Ve kader onu çok daha iyi yerler için hazırlıyordu.

Formula 1 İçin İlk Adım

Sürücüler klasmanında 7 kez Formula 1 şampiyonu olan ve birçok rekorun hala sahibi konumunda bulunan Michael Schumacher için her şey 1991 yılının Belçika’sında başladı. Jordan Ford takımının pilotu olan Bertrand Gachot’un Londra’da taksiciyle kavga etmesi ve ardından tutuklanması işleri değiştirdi. Genç Alman pilotun sahneye çıkması söz konusu olurken pisti ise yalnızca bir kez bisikletle gezebilmesi mümkün oldu. Tanımadığı bir pistte sıralama turlarındaki hızı ise “geleceğin şampiyonu geliyor mu” sorularını sordurdu. 11 yıllık Formula 1 deneyimine sahip Andrea Cesaris’i geride bırakarak yarışa başlayan Schumi, teknik arıza nedeniyle ise ilk yarışını tamamlayamadı.

Formula 1 Başarıları

1993 yılında gelindiğinde Portekiz Grand Prix’sini kazanan Michael Schumacher, ilk şampiyonluğunu ise 1994 yılında elde etti. Senna ile Ratzenberger’in San Marino’da kazada hayatlarını kaybetmesiyle elde ettiği şampiyonluk her şeyin habercisi konumundaydı. 1995 yılına gelindiğinde Renault motora sahip Benetton takımıyla şampiyon oldu. 1996 yılında ise ismiyle özdeşleşen Ferrari takımının pilotu olmuştu. 1997 ve 98 yıllarında şampiyonluk mücadelesi ortaya koyan Alman pilotun 1999 sezonunda bacağını kırması ise korku dolu günler yaşattı. Ancak 2000 yılında tekrar pistlere dönen efsane, üçüncü şampiyonluğu kazanırken Ferrari’ye de 1979’dan sonraki ilk şampiyonluğu armağan etti. 2001 sezonunda da kardeşinin önünde şampiyon olan Mich, 2002 sezonunda ise her yarışta podyumda bulunma rekoru kırdı. Toplamda 11 yarış kazanırken çok daha rahat bir şampiyonluk daha getirmişti Ferrari’ye. 2003 ve 2004 yıllarının da şampiyonu değişmezken sonrasındaki kural değişiklileri ise Schumacher’in rakipsiz olmasını önlemek içindi.

Michael Schumacher Rekorları

En fazla şampiyonluk gören Formula 1 pilotu olan Michael Schumacher, en fazla puan toplayan ve en fazla pole pozisyonu kazanan isim konumundadır. En hızlı tur zamanı ve en fazla podyuma çıkan rekorları da kırmıştı. Toplamda 301 yarışa katılırken 91 zafer elde eden Schumi, 1566 kariyer puanı elde etmişti. İstatistiklere göre hali hazırda en iyi Formula 1 pilotu olarak belirten Michael Schumacher, başarılarıyla birlikte efsanevi bir yöne de sahip. UNESCO için yaptığı yardımlarla da tanınır. Senegal’de okulları bulunan Alman pilot, sel felaketleri ve sokak insanları içinde birçok farklı organizasyonda rol oynadı. Kayak yaparken geçirdiği kazanın sonrasında ise tedavisi devam ediliyor. Son iddialara göre kendine geldiği ve gelişme gösterdiği kaydedilirken birçok bilginin sır olarak tutulduğu da biliniyor. Hafıza sorunları yaşadığı, felçli durumunun devam ettiğini söyleyen aile bireyleri ise gözleriyle iletişim kurduğunu açıklamıştı. Geleceğin pilotları çok daha üstün başarılar kazansa da Formula 1 efsanesi denilince akla gelen ilk isim Michael Schumacher olmaya devam edecektir şüphesiz.

 

Hiç yorum yok