Can Çoşkun Röportajı

 


Bütün okuyucularımıza merhabalar. Bu yayınımızda Almanya’da yaşayan Ümit Milli takımı oyuncumuz Can Coşkun ile beraberiz. Can Coşkunu buyurun yakından tanıyalım.

 

 

1. Can Coşkun kimdir? Sizi tanıyabilir miyiz?

 

     Benim adım Can Beklan Coşkun 26 Mart 1998’de Berlin 'de doğdum. Üç erkek kardeşiz ve ben ailenin en küçüğüyüm. Ailem hâlen Berlin 'de yaşamaktır.

 

2. Futbola olan ilginiz ne zaman başladı?

 

   4 yaşında futbola merakım başladı ve abim gibi bir takıma gitmek istedim. Fakat yaşım daha küçük olunca kıyamet koparttım.

 

3. Futbola başlarken ailenizden gerekli desteği aldınız mı?

 

    Ailem spora çok düşkün. Annem ve babam her maçıma ve antrenmanıma gelirlerdi. Bilhassa annem futbol hariç tenis gibi farklı sporlarla uğraşıyordu. Halen mümkün olduğu kadar maçlarıma annem ve babam geliyorlar.

 

4. Hangi takımlarda forma giydiniz?

 

     Altyapıda tam sekiz yıl Hertha BSC, 4 yıl Hansa Rostock ve Dynamo Dresden’de oynadım. Birinci takımlarda bir yıl Berliner AK, yarım sezon Wacker Burghausen ve bir yıldan beri Greuther Fürth deyim.

 

5. Unutamadığınız anlarınız var mı? Bizimle paylaşır mısınız?

 

    Futbol hayatımda unutmadığım anlar mutlaka U19 ve U21 Türk Milli Takımında Ayyıldızlı formayı giymem olmuştur.

 

6. Ümit milli takıma çağrılma hikâyeniz nedir?

 

     Benim bilgim olmadan izlenmeye alınmışım. Bu izlemelerde ve ondan sonraki süreçte sevgili büyüğüm Sayın Erkan Martin’in çok emekleri geçmiştir. Sonuçta kendisi beni keşfetmiştir ve Milli Takıma önermiştir.

 

7. Ay Yıldızlı formayı giymek nasıl bir duygu?

 

     İnanılmaz ve tarifi mümkün değil. Son derece gurur verici.

 

8. Almanya’da yaşayan gurbetçi genç yeteneklerden bir tanesi olarak görülüyorsunuz. Neler söylemek istersiniz?

 

     Bu duruma gelmek için çok çalışmam gerekti ve devamı gerekiyor. Bizim gibileri bizden sonra gelenleri iyi örnek olmalıyız. Bugün A Milli Takımımızın yarısı gurbetçi kökenli. Bu Milli Takımına artı kalite getiriyor. Devamı gelecektir.

 

9. Hedefleriniz nelerdir?

 

     Birincisi sağlıklı bir şekilde profesyonel yaşımı sürdürmek istiyorum. İkincisi Greuther Fürth’ de değişmeyen futbolcu olmak istiyorum. Futbolu kendime meslek seçtim ve bunu uzun yıllar sürdüre bilmek istiyorum.

 

10. Sporda Manşet dergisi hakkında neler söylemek istersiniz?

 

    Sporda Manşet gibi bir yayın organı olması büyük bir değerdir ve inşallah uzun yıllar hizmetlerini sürdürecektir. Başarılar diliyor, teşekkür ediyorum. Saygılarımla

 

 

Bizler de Sporda Manşet ailesi olarak sana kariyerinde başarılar diliyoruz. Umarım bu zorlu yolda hedeflerine en kısa sürede ulaşırsın. Bizlere ayırdığın zaman için ayrıca teşekkür ederiz.

 

Hiç yorum yok