TUTUNABİLENLER

 


TUTUNABİLENLER

Son dönem de Kabuğuna çekilmiş, maddi düzeyde doymuşluğu esas alan Türk Futbolcusu algısı değişmekte ve Büyük resmi görme refleksi gelişmektedir. Başka bir yönden bakıldığında İstanbul takımlarına imza atmanın kariyer hedeflerinin son bulduğu nokta olarak görülmesi, tarzında ki kısır bir anlayışın futbolumuzu terk ediyor olması kulağa hoş geliyor. Yeni bir Futbol iklimi, tutunmak için gerekli mücadele, Genç futbolcular nazarında külfet gibi algılanmış ve tabiri caizse ‘’otur oturduğun yerde’’ Mottosu daha cazip gelmiştir. Yakın Tarihte Avrupa da Ülkemizi temsil edebilmiş futbolculardan bahsedecek olursak onlara ‘’Tutunabilenler’’ demek abes olmayacaktır..

 

 

TUGAY KERİMOĞLU

Glasgow Rangers’la başlayan serüven İngilizlerin gözdesi olmaya vardığında Tugay Kerimoğlu Tutunabilenler denince çoktan akla gelmeye başlamıştı. İskoç Ekibinde var olabilen Tugay bunun üzerine koyarak Premier ligin yolunu tuttu. Blackburn Rovers da İngiliz taraftarların Türk lokumu lakabı ile bağrına bastığı Milli oyuncumuz 233 maçta görev alarak Türk Sporcusu için Bir ihtimal hep vardır dedirtmişti. İngiliz Ekibinde Kaptanlık Görevine layık görülmesi Ayrı bir övünç kaynağıdır. Üzerinden Yıllar geçse de Hala Tugay Kerimoğlu’nun jübile karşılaşması Zihinlerde arşivlidir. Gurur verici olan Gözyaşları ile uğurlanması değil, Gözyaşlarının sahibinin İngilizler oluşudur…

NİHAT KAHVECİ

Real Sociedad kariyerine oldukça başarılı 4 sezon sığdıran Nihat, çıktığı 133 maçta 58 gol atarak Sınırlarımızın ötesinde bayrağımızı en başarılı şekilde dalgalandıran Sporcularımızdan olmuştur. 20’li Yaşlarında ki bu genç Türk La Liga’nın çetin şampiyonluk yarışına girmiş ve İkincilik yaşamıştı. Kovacevic ile sıra dışı bir ikili olmaları Türk Futbol severe farklı deneyimler yaşatmaya adaydı. Daha sonra Yolu Villareal’e düşen Nihat, ilkleri bizlere sevdiren Oyunculardan olmuştur.

EMRE BELÖZOĞLU

Onu Hala Üst Düzey Futbol sahnesinde görüyor olsak da, 39’luk bir Delikanlıdan Bahsettiğimiz gerçeği unutulmamalı. Avrupa Macerası İnter ile başlayan Emre, İtalya’ya Sivrisinek lakabıyla başladı Devam eden süreç de Newcastle United’da forma giyen Emre Belözoğlu Türkiye Kariyeri esnasında kısa bir süre ile Atletico Madrid de forma giydi. Kaptan, UEFA Avrupa ligini CV’ sine ekleyip yurda döndü.

Günümüze yaklaştıkça birçok genç isim Avrupa yolunu tutmakta hatta onları şuan zikretmektesiniz. Umarız Türk Futbolcusu Gözlerini, dışarıdan ve büyük resimden kaçırmayıp kendi mücadelesini yazma gayretinde olacaktır.

NOT: İşlenen konu Tam Anlamıyla(!) Tutunabilenleri konu almaktadır..


Hiç yorum yok