AVCI'NIN BÜYÜK ŞANSI (Trabzonspor Denizlispor)

 

Newton ile "tahmin ettiğim" kötü başlangıç sonrası, Abdullah Avcı tahmin edilemeyecek duruma getirdi takımı. Süper kupa zaferi sonrası Beşiktaş galibiyeti ile tüm dikkatleri ve övgüleri topladı. Her şeyden önce takım savunmasını güçlendirmesi, gelinen noktanın en önemli unsuru. Bu seviyenin kabul etmeyeceği kadar basit goller görüyorlardı kalelerinde çünkü. 

Denizlispor'un yaşadığı maddi sıkıntılar malum. Yalçın hocanın ayrılması da kötü oldu. Tabiri sevmiyorum ama Anadolu kulüpleri böyle. Hakan Kutlu'nun ne katacağını göreceğiz. Bence pek fark olmayacak. Sözüm ona farklı hava yaratma adına bu hamleleri yapıyorlar. Açık söyleyeyim, konuk takımın topu rakibine bırakacağını ve hızlı hücumlarla fırsat arayacağını düşünüyordum. Aksine açık oynamayı tercih ettiler ve güçlü rakibine ciddi problem yarattılar. Sagal'ın şutunda Uğurcan'ın çeldiği top çok kritikti.

Trabzonspor'un hücumdaki üçlü dışında geriden katkı aldığını göremiyorum akan oyunda. Yeni transfer Bakasetas ve Berat'ın hücum meziyetleri güçlü. Hücum hareketlerinde başta Nwakaeme ve Ekuban var, ceza sahası içinde de Djaniny üretmeye çalışıyor o kadar. Bu tür maçlarda üstünlük kurmak istiyor, rakibi sahasına hapsetmek istiyorlarsa, topu üçüncü bölgeye taşıyan oyuncuların fark yaratması gerek. Bahsettiğim etkiyi gösteremedikleri için Nwakaeme ve Ekuban çoğu zaman orta saha çizgisine yaklaşıyor. Bunun farkındaydılar ve top ne zaman ayaklarına atılsa, agresif baskı ile etkilerini kısma eyleminde bulundular, çoğu başarılı oldu. Penaltı pozisyonu hakem açısından çok zordu. Çünkü yerde kalan hücum oyuncusu. İhlal kararı verilecek bir durum olmadığını süzdü bana göre de doğru kararı verdi. İkisi de ayağını topa uzatıyor ve topa vuruyor sonuçta. 

Aslında Trabzonspor'da ikinci yarı değişen bir şey yoktu. Bakasetas'ın bitirdiği hücumda uygun şans geldi ve kilit açıldı. Trabzonspor bireysel yeteneğe bu kadar muhtaç kalmamalı! Oyun içinde arananlardan biri eksilirse, sıkıntı büyür. Herkesin yeterince sorumluluk alması gerek. Bu kadar çok ceza sahasına girip sadece bir gol bulmaları düşündürücü. Son dakikalarda kabus yaşayabilirlerdi. Rodallega'nın net kafa vuruşu var Uğurcan'ın kucağında kalan. Baker'ın ceza sahasında rakibinin sırtına bir hamlesi var. Yeterli mi tartışılır. Çalınsa ağır olurdu. Bu hakemlerin sağı solu belli olmuyor. Penaltı çalınsa belki iki puan uçup gidecekti. Bu dakikaya kadar tek farkla kalmaması lazımdı.

Avcı'nın en büyük şansı, tribünlerin boş olması. Çünkü taraftara güven sağlayana kadar hep bu tür sıkıntılı biten galibiyetler aldılar. Eğer en baştan tribün dolu olsaydı, çok farklı tepkiler gelebilirdi! Uğultular eşliğinde stres artabilirdi. Bugün ekran başında izleyenlerde kredisi var teknik adamın. Çünkü uzun süredir alıştığı stadyum(Başakşehir) atmosferinde mantalitesini oluşturmaya çalışıyor. Şimdiye kadar da gayet başarılı.

Hiç yorum yok