ÇIKACAK ÇOK DERS VAR (Galatasaray Erzurumspor)

 

Kağıt üzerinde kolay gibi görülse de bilinçli taraftar kolay maç kalmadığının farkında. Kimseye kolay kolay galibiyet hediye etmiyorlar. Galatasaray sol bekleri hariç hazır çıkarken, konuk takımın eksikleri vardı.

Erzurumspor fizik gücü bakımından çok sağlam başladı. Galatasaray'ın istediği alanları bırakmazken, planlı ve çalışılmış karşı atak girişimleri de oldu. Net bir fırsatı da Muslera'nın üzerine vurdular.  Galatasaray sabırla hücum yapmaya çalışırken, o dakikaya kadar düzgün top alamayan Mostafa sırtı dönük vaziyette topu alıp az farkla dışarı çıkan müthiş bir şut attı ve arkadaşlar ben de buradayım unutmayın mesajı verdi adeta. O dakikadan itibaren ceza sahasına daha tehlikeli toplar indiren sarı kırmızılılar sonunda kendini hatırlatan yeni golcüsü ile kilidi açtı. O dakikaya kadar sadece Yedlin'in bindirmeleri ile hücum heyecanı yaratıyorlardı. İkinci golde Arda'nın müthiş aklı damga vurdu. Çok doğru şekilde koşusunu kesip Mostafa'ya net gol şansı bıraktı, o da Allah ne verdiyse vurdu ve rahatlattı takımını. İlk yarıda Erzurumspor gücü yettiğince yaptı yapabileceklerini. Kimse kötü diyemez.

Mete Kalkavan için maç öncesi yapılan yorumlar haksız çıkmadı. Etebo'ya verdiği sarı kartlık pozisyonda faul bile yoktu. Endişeleri boşa çıkarmadı. Dua etsin gol olmadı! Yoksa ortalık kaynardı maç sonu. Demek ki başka fırsatlar da gelse, onları da yerine getirecekti...

Galatasaray skoru rahatlatsa da oyunu aynı anlamda güvende tutamadı. Özellikle son yarım saate girilirken basit hatalar sonucu verilen iki kolay pozisyon var ki rakibini maça ortak edebilirlerdi. Halis Özkahya'nın iptal edilen üçüncü golde Mete Kalkavan'ı VAR'a çağırması doğruydu da orada elle oynama vermek eyyamdır! Çünkü Onyekuru tekme yedikten sonra koluna çarpıyor top. Kusurlu sayarak gol iptali yaptılar ve o tekmeyi atan oyuncuya kart göstermediler. Bu hata değil art niyettir ve her maç Galatasaray bunlara maruz kalıyor. O pozisyonda kart çıkarmayanlar Arda'ya da çıkarmadı...

Basın toplantısına girebilsem, Fatih Terim'e değişiklik haklarını 70. dakikadan sonraya bırakma tercihini sorardım. Sarı kırmızılı oyuncular oyundan düşerken laubalileşiyor da! Özellikle Arda son yarım saate yaklaşınca net şekilde belli oluyor. Maç sonuna kadar Galatasaray ağırlığını koruyamadı. Erzurumspor'u tebrik etmem gerekiyor. Net skorla geride olmasına rağmen, atacağı bir golle puan alacakmış gibi son saniyeye kadar gücü yettiğince zorladı Galatasaray'ı. Aatıf gününde değildi yoksa iyi fırsatlar yakaladı.

Erzurumspor bir daha böyle özverili sahaya çıkar mı bilmem ama Galatasaray müthiş golcüsü ile sonuca gitmesine rağmen oturup kalite farkını niye sahaya yansıtamadığını düşünmeli. Allah nazardan saklasın Mostafa'yı. Çok net bir oyuncu gerçekten. Bireysel farkını yaratmasa, çok başka durumlar konuşulurdu maç sonu. İşte o konuşmaları, şimdi yapmak değerli. Ders alacak fazla malzeme var bu maçtan ve dersi verecek usta da bunun farkındadır.

Hiç yorum yok