SKOR ÇOK YAKIŞTI(!) (Galatasaray Antalyaspor)

 

Omar olayı maçı bir nebze gölgede bıraktı. İki takımın da geçmiş olsun t-shirtleri ile sahaya çıkmaları güzel hareketti. Umarım en kısa zamanda sağlığına kavuşur ve sevindirir bizleri.

Antalyaspor'un geçtiğimiz hafta yaşadığı hezimet, bu maç özelinde Galatasaray lehine kolay geçer düşüncelerini doğurmuş olabilir lakin bunun böyle olmayacağını tahmin etmiştim. O yenilgiyi unutturma adına bir reaksiyon, ev sahibinde de Omar'ın kazası yüzünden psikolojik etkisi olumlu mu olumsuz mu yansır konuları meşgul ediyordu beni. 

Galatasaray kaleye otobüs çeken Antalyaspor'un tam istediği gibi oynadı. Sürekli orta saha çizgisine yakın yerde pas yaparak boşluk aradı. Bu şekilde savunmanın açılmayacağını biliyorlardır herhalde fakat yaratıcılık olarak eksik kaldıkları için bu verimsiz oyuna şahit olduk. 

Ben her zaman bir argüman kullanırım; Galatasaray ne zaman bir zaaf gösterse, Beşiktaş ve Fenerbahçe aleyhine yapılmayan her şeyi Galatasaray'a uyguluyorlar! Emre'ye çıkan kırmızı kart inanın başka bir takıma çıkmazdı! Emre'nin yaptığı büyük sorumsuzluk o ayrı! O faulü yapmasa belki bir şey olmayacaktı o pozisyonda. Hakeme fırsatı verdi. Asıl eyyam Marcao'nun pozisyonu. Asıl kırmızı bu! Niye vermiyorsunuz? Çünkü eyyam yaptıklarını biliyorlar ve akıllarınca böyle kapatıyorlar...

O dakikadan sonra futbol adına kalite daha da düştü. Sahadaki oynanan oyuna 0-0 tabelasından daha güzel bir manzara yakışamazdı. Antalyaspor zaten sahaya bunun için çıkmıştı, Galatasaray da onları üzecek doğruları yapamadı ve başladığı gibi bitti. Zaten hiçbir zaman sıkışan oyunda Galatasaray'ın ekstra gol bulduğunu görmedim. Donk şanslı olsa son dakikada atıyordu o kadar. 

Galatasaray'ın devre arası transferinde çok şeyi değiştirmesi lazım. Diagne ve Falcao'dan umut yok! Bugün net şekilde anlaşıldı. Taylan'ı aradı gözler. Donk idare etti sadece. Konyaspor maçında Marcao, Emre ve Arda yok. Bakalım o maçta neler yaşanacak. Kayserispor maçından sonra bu puan kaybı da büyük sayılır. Fatih Terim'e helal olsun. Bu kadar sorunlu bir kadro ile hala şampiyonluk mücadelesi veriyor. 

Hiç yorum yok