TEK TARAFLI MAÇ (Beşiktaş Kasımpaşa)

 

Sergen hocadan Larin yerine Nkoudou tercihi beklenendi lakin stoperde Vida yoksa yine Necip'i bekliyordum. Girer girmez derbide penaltı yaptıran Welinton'a fazla tahammül ediyor gibi. Ya da kazanmaya çalışıyor diyelim. Kasımpaşa ülkenin en tuhaf yönetilen takımı. Bu şekilde hak yiyen ve düzensiz takımları süper ligde görmek istemiyorum açıkçası. 

Beşiktaş doğal olarak topa sahip olan taraftı fakat Kasımpaşa takımı iyi karşıladı rakibini. Orta sahada Aytaç eksik olmasa, bunu daha iyi yapabilirlerdi. Top konuk takıma geçince de patronun kim olduğunu çok hissettirdi siyah beyazlılar. Belki Fenerbahçe'ye çabucak iki gol atan Beşiktaş Kasımpaşa'ya atamıyor diyenler olmuştur. Fenerbahçe'nin verdiği boşlukları vermediler, bir iki hata yapsalar da telafi ettiler. 

Beşiktaş'ın bu maç özelinde eksiği hücum varyasyonlarıydı. İlk yarının sonuna doğru Kasımpaşa maçı bir nebze dengelemişti ama son saniyelerde verdikleri pozisyon ile kendi adlarına her şeyi berbat ettiler. Karşı atakta yakalanıp ilk yarı boyunca yaptıkları doğruyu unuttular. Aboubakar'a farklı bir parantez açmak lazım. Ya tutarsa diye gelen adam hücumda takımı ciddi şekilde taşıyor. Çok takdir ediyorum. 

Hakemlerin standartı yok maalesef. Kasımpaşa'ya çıkan kırmızı kart çok ağır. Sarı kart tamam da ihraç kararı VAR'dan geri dönmeliydi. Kasımpaşa'nın maçta üretmeye mecali yoktu zaten, bu kart ile hepten tek tarafa döndü maç. Sağ kanat işini çok iyi yaptı ve arkadaşlarına al da at pasları gönderdi. Zaten galibiyet bekliyordum da Kasımpaşa'nın bu kadar silik kalacağını tahmin etmemiştim. Baştan sona hücumda hiçbir varlık gösteremediler. Beşiktaş'ın bugün rakibi kendisiydi. Onları tehdit eden bir takım yoktu karşılarında. Üst üste iki derbi galibiyeti ile müthiş özgüven kazandılar ve bu rahat galibiyet ile o zaferleri perçinlendi. Bu maçı da derbi sayarsak ki iila büyük maç olması gerekmiyor, üst üste üç derbi galibiyeti! Keşke hakem maça etki etmeseydi... 

Hiç yorum yok