CAN SUYU (Erzurumspor Galatasaray)

 


Galatasaray'da üst üste gelen kötü sonuçlar, camia içerisinde farklı dedikoduları da yükseltiyor. Bu maç sert akan suların durulması açısından çok önemliydi. Maça hızlı başlayan taraf olsalar da Falcao müsait pozisyonda direğe nişanladı topu. Bu seviyedeki bir büyük yıldızın gücünü bir türlü toparlayamaması çok üzücü. Yine top sürerken arkasındaki oyuncu yetişmesin diye elini kullandı ve yine rakibinin yüzüne hamle yaptığı için sarı kart gördü... Topsuz alanda çok faydalı ama topla oynamada aynı düşüncelere sahip değilim.

Fatih Terim sürekli yeni şeyler deniyor oyuncularını kazanmak adına. Belhanda'nın kaptanlık pazubandı için kıdem vurgusu yapsa da farklı mesajlar verdiğini tahmin edebiliyorum. Top ayağında olduğu sürece çok olumlu işler çıkardı. İlk golün oluşumunda da payı bir hayli fazla.

Galatasaray kırılgan bir takım. Öne geçse bile, rakibini sindiremiyor, oyunu kontrol edemiyor. İki üç oyuncu dışında, diğer oyuncular bariz sırıtıyor sahada. Buyurun Marcao! Geçen hafta Alanyaspor maçında uzun top atılan oyuncuyu kontrol edemeyip faul yaptı. Olmadık pozisyondan serbest vuruş şansı verdi ve gol oldu. Bu maçta da kaleci degajını, santrafora ceza sahası çevresinde kontrol ettirdi, ceza sahasına kadar eşlik etti ve taktı çekmeyi bedavadan penaltı! Kapasitelerini bilmemize rağmen zihinsel anlamda nasıl bir bulanıklık hali var ki bu hataları yapıyorlar siz düşünün. Tuhaf pas hataları ile de zaman zaman çıldırttı hocasını. 

Sarı kırmızılılar biraz hareketlense golü bulacak yapıdaydı ama bilin bakalım ne eksik? Can yok takımda can! Tempo yapacak, rakibini bunaltacak özveriyi gösteremiyorlar. Baskıdan değil, iki kaliteli ayak kendini hatırlayınca müthiş bir gol izlettiler bize. Enteresandır; bu ikili o pozisyon sonrası oyundan çıkacaktı. Gol olunca asist yapan Babel'i çıkardı, Falcao sahada kaldı. Sonrasında hatalı bir kart görerek oyun dışı kaldı. Galatasaray'ın sezon başının özeti şu anlar...

Son dakikaları doğal olarak koruma amaçlı geçiren Galatasaray zor da olsa galibiyeti aldı. Lakin önümüzdeki günler için iyi sinyaller verdiklerini söyleyemiyorum. Takımın en iyisi, taraftarın hiç sevmediği Belhanda. Çok zorladılar berabere bitsin diye de Erzurumspor becerikli değildi. Üç puan sadece biraz nefes aldırır. Can olmayan takıma birkaç yudumluk can suyu sayalım galibiyeti. Önümüzdeki haftalarda aynı çizgide devam ederlerse, zirveye yakın olmaları çok zor...

Hiç yorum yok