KADRO KALİTESİ (Fenerbahçe Trabzonspor)


 Trabzonspor hala müsibetler ile uğraşıyor. Covid salgınından en çok etkilenen takım olabilirler. Fenerbahçe ideal kadrosuyla sahada olsa da bana göre tam ideal değil. Çünkü o kadar transfere rağmen gerçek kanat oyuncuları ile sahada değiller. Oyun sistemini ciddi şekilde olumsuz etkiliyor bu durum.


İlk yarı boyunca, net bir Trabzonspor üstünlüğü vardı. Topla oynama, rakip karşılama, hücum aksiyonları vs. aklınıza getireceğiniz her durumda! Fenerbahçe hafife mi almış yoksa defoları mı ortaya çıktı ikilemi arasında kaldım. Tam 18 transferli takım hala Caner'in ortaları ile gol arıyor... Topu ayağına alan ileri şişiriyor. Rakipleri de tuhaf? Hala Caner'e rahat orta şansı veriyorlar. Maçın başında o ortalardan birinde, Valencia topu dışarı vurma başarısı gösterdi.

Ev sahibi oyuncularında ilginç bir konsantrasyon eksikliği de hakimdi. Özellikle Sosa. Lemos ile çarpışıyorlar orayı geçtim, arkada üç kişi tutamadı Afobe'yi. Öne geçmesine rağmen özgüvenli oyunları sürdü. Birkaç köşe vuruşu sansı dışında Uğurcan'ın sektirdiği top var o kadar. Onun dışında ne istiyorsa o oldu devreye kadar.

Fenerbahçe'yi bu sezon ayakta tutan unsur duran toplar. En başta dediğim gibi Caner'in kornerinden gol geldi ama... Öncesinde Vitor Hugo'ya yapılan net faulü vermeliydi Cüneyt Çakır. Bunun dışında Erol Bulut'un hamlesi takımın tüm çehresini değiştirdi. Beş dakikalık reaksiyon ile skoru lehine değiştirdiler. İkinci golden sonra birkaç dakikalık bölümde bordo mavililer tabiri caizse afalladı. Bu bölümde biraz daha dikkatli olsalar, farkı daha çabuk açabilirlerdi.

Trabzonspor'un ne kadar kırılgan bir takım olduğunu da gördük bu maçta. Köşe vuruşundan gelen golle beraber adeta yok oldular. İlk yarı demiştim hani Trabzonspor nasıl isterse öyle oldu diye, beraberlik golüyle beraber Fenerbahçe aldı rüzgarı arkasına, ilk yarıyı unutturdu. Yaşları ilerlemesine rağmen, Caner ve Gökhan'ın ön direk organizasyonu hala taze. Onca transfer içinde onlar net şekilde ön plana çıkıyor. Oyun içi organizasyonları artmalı sarı lacivertlerin. Çünkü yan toplara önlem almak kolay. Bu maç özelinde yarım saatlik özveri ve attığı kadar kaçırmaları takdir edilmeli. Müthiş bir lüks var Erol Bulut'un elinde. Bu ilerleyen haftalarda elini de rahatlatabilir, üzerinde baskı da hissettirebilir. Meziyetlerine kalacak o iş. 

Hiç yorum yok