ŞAH MAT! (Başakşehir Galatasaray)


 Haftanın en önemli maçında iki takım da en iyi on birleri ile sahadaydı. Bana göre Okan Buruk Crivelli ve Demba Ba'yı aynı anda oynatmayarak doğru bir iş yaptı. Galatasaray karşısında topu ayağında tutmayı düşündüğü kanısındayım. 


Maçın ilk dakikalarından itibaren üstünlüğünü hissettiren sarı kırmızılılar, topla net şekilde oynayarak rakip kaleye yaklaşmaya çalıştı. Okan hoca, rakibinin sıklıkla savunmadan topla çıktığını bildiği için, Luyindama'ya en yakın kişiye şok baskı emri vermiş. Bunu birkaç kez deneyip sonuç alıyorlardı az kalsın. Olumlu olumsuz taraftarının yüreğini hoplattığı çok ana şahit oluyoruz Kongolu stoperin. Bir önceki maç galibiyet golünü atıp, bu maçta da İleri çıkıp aldığı penaltı ile takımına skor için katkı yaptı. Çok ilginç bir profil.

İlk yarıda Epureanu'nun sarı kartı ile sonuçlanan mücadeleyi hatırlatmak isterim. Son üç yıldır, deplasmanda Galatasaray takımını bu sekans içerisinde görmedim. Eskiden bu tür mücadeleleri çok çabuk kaybediyorlardı. Bu yönlerinin gelişmesi kendileri adına büyük artı. 

İkinci yarının başından itibaren Başakşehir rüzgarı arkasına aldı adeta. Galatasaray takım halinde kondisyon sorunu yaşadığı çarptı göze. Perşembe günü seyahat edip Avrupa maçı yaptığını unutmayalım. Başakşehir sıradan bir takım değil son şampiyon sonuçta. Müthiş reaksiyon verdiler. Galatasaray takımdan ziyade bireysel performanslar ile tuttu oyunu. Stoperler ve özellikle Taylan tabiri caizse ırgat gibi çalıştı durdurmak için. Yeni transfer bu kadar etki etmezdi. Üzerine süper oynayan Saracchi'yi sakatlık yüzünden katbettiler. Umarım uzun süreli değildir sorunu. 

Okan Buruk Crivelli'yi oyuna alınca bayağı baş ağrıttı lakin Fatih hoca biraz geç kalsa da yaptığı üç değişiklik ile rüzgarı kesti resmen. İkinci yarının ilk 25 dakikasında o baskıdan bir gol çıkarsa Başakşehir, maçın seyri çok değişirdi. Okan hocanın çektiği şah sonrası Fatih Terim hamleden kurtulup karşı şah çekti. Bahsettiğim üçlüden Diagne ve Babel'in beklenmedik ve süper işlevi, Belhanda'nın şık vuruşu sayesinde rakibini mat etti sarı kırmızılılar. 

İki fark olduktan sonra maç 0-4 da olabilirdi, 2-2 de emin olun! Bu dakikalarda Başakşehir doğruyu yapıyordu lakin Galatasaray burada dengeyi sağlayamayan taraftı. İlk yarı ikinci yarı oluşan farkı dengelemeliler. Sonuçta Hatayspor ile oynanan hazırlık maçından sonra 3 resmi ve zor maçını kazanmış Galatasaray takdiri sonuna kadar hak ediyor. O hazırlık maçından sonra olumsuz görüşler toplanmıştı kafamda. Bizi kandırdı o maç. Galatasaray pandemi döneminde zevksiz çoğu maçların arasında ilaç gibi geliyor futbolseverlere. Umarım Avrupa kupası galibiyetini de ekleyip sıradaki rakibini beklerler gruplar için. 

Hiç yorum yok