ODAK FARKI (Trabzonspor Beşiktaş)

 

Zaten pandemi dönemi yüzünden ilginç bir futbol iklimi var, üzerine iki takımın yaşadıkları da eklenince, iyice enteresan bir hal aldı. Ev sahibinin en büyük silahı Sörloth kayıp telefonları açmıyor, yeni transferleri kötü sakatlandı, diğer tarafta Sergen hocanın testi pozitif çıktı, yeni isimlere lisans çıkmadı... Baktığımız zaman Beşiktaş kadrosuna göre ideal isimlerle sahadaydı.


Maçın başından itibaren oyunu yönlendiren, hücum yönünde yaratıcı olmaya çalışan taraf bordo mavililerdi. Beşiktaş daha çok fırsat arayan vaziyette görünüyordu. Ev sahibi kontrolü elinde tutuyordu ama golü bulma konusunda doğru adamı da varyasyonu da yoktu. Nwakaeme ve Ekuban birkaç kere havadan uzun top ile pozisyona girmeye çalıştı fakat çalıştıklarını uygulayamadılar. Abdulkadir Ömür çırpınsa da savunmaya takıldı sürekli. Beşiktaş nezdinde Oğuzhan dikkatimi çekti. Topa ilk dokunuşu sonrası Hasic'e pas verdiğinde, dakikalar 18:14'ü gösteriyordu. Bir adam bu yaşta nasıl bu kadar geriler ibretlik gerçekten... Halbuki en çok o topla buluşmalı, sorumluluğu üzerine almalı...


Oyunun seyri Trabzonspor'a doğru olumlu seyretse de fırsat arayan ve şansı yaratan Boyd ile Beşiktaş oldu. İlk 45 dakika boyunca kaleyi tek bulan şut gitti ağlara. Nasıl? Hüseyin Türkmen'in katkılarıyla. Trabzonspor, tutan güven bir stoper bulursa, taraftarlar kurban kesecek herhalde. Stoper mevkisi kulübün kronik sorunu...


İki takım arasında net şekilde odak farkı vardı. Bunun en büyük göstergesi, sarı kartı olan Flavio'nun Atiba'ya ceza sahasında sarılıp penaltıya sebebiyet vermesi ve takımını eksik bırakması. Mensah atışı gole çevirince, tamamen düştü oyundan ev sahibi. Beşiktaş'a iyi oynadı diyemem lakin doğru oynadığını söyleyebilirim. Savunmada sağlam durdular. Trabzonspor'un kadro zaafını iyi değerlendirdiler. Rehavetten kaynaklı gol de kaleci Ersin'in kariyerine ders olarak katkı yapar. Maç genelinde güven verdi, bir daha arkadaşı varken oraya çıkmaması gerektiğini öğrenmiştir umarım.


Trabzon'un yerel basını şimdiden kalemini bilemiştir. Dünden razılar yangın çıkarmaya. Herhalde Beşiktaşlılara bu maçı rahat kazanacaksınız deseydim, dalga geçme benimde derlerdi. Konsantre çıktılar, bilinçli durdular, şansı yarattılar ve istediklerini alıp gittiler.

Hiç yorum yok