FUTBOL ADALETİ (Fenerbahçe Hatayspor)

 

Murat Altun Yazdı: 

FUTBOL ADALETİ (Fenerbahçe Hatayspor)

Maçın ilk dakikasında kolay lokma olmadığı mesajını verdi Hatayspor. Baskıdan o kadar rahat çıkıp paslarla hücum bölgesine taşıdılar ki özgüvenlerini beğendim. İlerleyen dakikalarda da bu alışverişi sarı lacivertlilerden daha iyi yaptılar. 

İlk yarım saat geride kaldığında ev sahibinden gördüğüm tek numara, Caner'in ortası, Gökhan'ın ön direkte dokunuşu... Koskoca Fenerbahçe sürekli böyle mi gol arayacak? Yok mu çalıştığınız bir plan, varyasyon denemeleri? Kusura bakmayın da son maçını 11 Eylül cuma günü oynadılar, bugün 21 Eylül... Yorgun gibiler sahada! Tolga Ciğerci durumu için de bir şeyler söyleyeyim. Galatasaray'da Tudor oynattı, hadi o belli zamanda katkı aldı, sonra özüne döndü doğal olarak kesildi. Fenerbahçe'ye geldi Ersun Yanal oynattı, o gitti Erol Bulut geldi o da oynatıyor. Bazen kendimi sorguluyorum, acaba bizim göremediğimiz ne özellikleri var da sahaya çıkıyor diye. Dikkatle izliyorum, arıyorum gerçekten bir numarası yok! Sırıtıyor ve şampiyonluğa oynayan bir takımın en azından ilk on birinde çıkmamalı. Hatayspor tercihen mi tempo yapmadı yoksa niyetleri mi yoktu bilemem. Çünkü bazı pozisyonlarda hücum bölgesine çok iyi hareketlenip üretken olamadılar. Ev sahibi yapamadı bunları koca ilk yarı. 

İnanın geçtiğimiz hafta izlediğim Hatayspor sahada, olsa Fenerbahçe'nin başı bayağı ağrırdı. Koca maç bir tane şut çekmez mi bir takım? Kafada beraberliğe gelmişler. Fenerbahçe'de işini iyi yapan tek adam Gustavo idi. Lemos da fena sayılmazdı. Maç devam ediyor, Hatayspor bir bir eksiliyor, Fenerbahçe yine aynı... Kırmızı kartlara hiç itirazım yok. İki oyuncu da basireti bağlanmış gibi gördü ikinci sarı kartları. Ne olursa olsun Fenerbahçe için skandal sonuç. Hatayspor'u sadece gol yemediği için kutlarım lakin bana göre futbol oynamadılar. Altay'ı görmedik maç boyu! Hatayspor bu halde mutlu döner de Fenerbahçe derbiye moralsiz çıkar. Oynadıkları oyuna göre çok adil bir skor. Son sözüm Mert Hakan'a... Ayıp değil mi sana? Milli oyuncusun sen! Hadi hakem standartını uygulamadı sarı kart göstermedi de niye kendini atıyorsun penaltı almak için? Gerçi sen de haklısın; geçen hafta biri verince bu da çalar diye düşünmüşsündür...

Hiç yorum yok