CİDDİYETİN ÖNEMİ (Galatasaray Gazişehir)

 

Taraftar ile yönetim arasındaki müthiş bir iletişim kopukluğu devam edince, orta saha gündemi son bulmadı. Taraftar heyecanı da sinerjisi de düşüktü haliyle. Son hazırlık maçında iyi görmemiştim takımı. Yalnız daha ilk dakikadan bu maçın farklı olacağı anlaşıldı.

Eldeki en iyi kadro ile çıkmasına rağmen, Belhanda taraftar nezdinde de benim tarafımda da sırıtan isimdi o dizilişte. Lakin Omar ve Emre Kılınç'ın takıma dahil olmasıyla, çehresini bayağı değiştirdi. Takımda savunma yükünü çekecek özelliklere sahip bir orta saha yoktu. O görevi Taylan üstlenmişti. İlk gözüme çarpan gelişme, top Gazişehir'e geçtikten sonra, takım halinde sarı kırmızılı futbolcuların özverisi ve top kazanma süresinin kısalığı. Penaltı tartışmaya açık değil ama daha çok penaltıdan önce es geçilen faul var. Hakemler ilk haftadan tartışılacak işler yapıyorlar. 

Galatasaray'ı, Sivasspor ile deplasmanda berabere kaldıklarından beri ilk defa iyi gördüm. Takım olarak güven verdiler. Konuk takım hiçbir şekilde çare üretemedi rakibine karşı. Üst üste kaliteli goller izledik. Oyunun hakkını gollerle süslediler. 

İkinci yarıda kısa paslaşmalar yapıldı aklınıza getirin. Bana göre bu futbol şımarıklığı! Buna bir ceza kesileceğini tahmin ettim. Ciddiyeti son düdüğe kadar korumayı benimsemeliler. Gazişehir'e gard aldırdılar tabiri caizse. Lakin Galatasaray'ın kalesindeki oyuncu o golü yemeyecek! Yayıncı kuruluşun çizgi çektiği pozisyon alelacele niye geçti onu anlamadım.

İlk yarı ile ikinci yarı arasında çok fark vardı ama yine de daha farklı kazanabilirlerdi. İlk maçta bu performans geçer not alır. Bireysel olarak bakarsak, Omar kırk kere maşallah çektirmiştir. Bana göre takımın en iyisiydi. Taylan da kendisinden beklenenin çok üzerindeydi. İyi savaştı. Omar ile beraber en cesur hamleleri yaptılar. Bu da Fatih Terim'in bahane üretmeden şapkadan çıkardığı son tavşan. Feghouli ve Belhanda kötü değildi fakat biraz daha ağırlığını koysalar, skor tabelası bayağı artardı. Çok net pozisyonlarda skora katkı yapabilecek iken enteresan şekilde harcadılar kolay şansları. Emre Kılınç'ın durumunu merak edeceğiz. Avrupa ligi maçı öncesi tek handikap bunu sayarız. 

Hiç yorum yok