PİST DÜZENİ DEĞİŞİYOR!

Vietnam Grand Prix'si organizatörleri, yeni bir dönemeç eklenmesinin peşinden 2020'deki ilk yarış için yeni pist düzenini tanıttı.

Vietnam GP organizatörleri, gelecek sene F1 takvimine girecek yarışın daha güvenli olması için pist tasarımına bir viraj daha ekleme kararı almıştı. Değişim, Hanoi Cadde Pisti'nin son bölümünde yapıldı. Bu değişiklikle beraber 22 olan toplam viraj sayısı 23'e çıkarken pist uzunluğu 5.565 km'den 5.607 km'ye çıkmış oldu.



Değişikliğin temel sebeplerinden bir diğeri lojistik/coğrafi problemlerdi ve FIA ile Formula 1'den gelen bir talep sonrası  yapıldı.

Eklenen viraja ek olarak, ocak ayında tamamlanması beklenen pistin, o kısmı ortalama 15 metre genişletildi.

Yeni 23. Dönemeçı da içeren pist düzeni, çarşamba günü resmen açıklandı.

Vietnam GP Corportation CEO'su Le Ngoc Chi, FIA ve F1'in isteği üzerine bu değişikliği yaptıklarını söylemişti.

Motorsport.Com'a mevzuşan Chi, "22 ve 23. Virajlarda bazı değişiklikler yapmış olduk. Burası bir cadde pisti ve o bölgedeki coğrafi koşullara uygun davranmamız gerekiyor. Hem de FIA ve F1'in tüm taleplerini karşılamamız gerekiyor."

"FIA ve F1 ile her şeyin pilotların güvenliği açısından muhteşem olması için yakın çalıştık. Bunun yanında yine pilotların yeteneklerini gösterebilecekleri heyecanlı virajlar oluşturduk."

"Pistin yeni yapısı kısa süre içerisinde ortaya çıkacak. Hepimiz yapılan değişikliğin küçük bulunduğunu düşünecek ancak gene de pist bir viraj daha eklenmiş olacak. Çok büyük fark yok. Sadece bu değişim ile daha güvenli olacak. Önemli olan da bu." demişti.

Vietnam GP'nin 5 Nisan'da yapılması planlanıyor.

Hiç yorum yok