ARIZALILAR (Galatasaray Sivasspor)


Neşteri biraz fazla kullanmış Fatih hoca. Olması gerekendi yalnız! Mariano'nun yokluğunda(varlığı da belli değil) Nagatomo ile beraber bekler değişince, oyunu nasıl pozitif etkilediğini gördük. Özellikle Şener, mücadelesiyle alkış aldı. Hala Belhanda'nın olayını anlamadım. Bu adam antrenmanda ne yapıyor da kendini sahaya çıkarıyor bunu düşünüyorum. İyi oynamadığı gibi, çoğu zaman takıma zarar veriyor! Arkadaşlarını zor durumda bırakıyor!

Galatasaray agresif ve istekli başladı lakin pozisyonları bulan Sivasspor'du. Dengesiz bir takım olduğunu kantıladı sarı kırmızılılar. Muslera yine müthiş kurtarışıyla ibreyi takımına döndürdü. Verilen karambolde de şanslıydılar. Biz geldiğinden beri Falcao'dan bekliyorduk lakin Andone müthiş işleri becerdi. Önce Babel'den aldığı pası müthiş sürdü, aynı güzellikte plase ile bitirdi. Ardından aynı şekilde aldığı topu penaltıya çevirip farkı ikiye çıkardı. Galatasaray taraftarı, uzun zamandır geriden süratli top sürüp etkili işler yapan bir santrafora hasretti. Bu maç o santraforu izlediler. 

İkinci yarının başında rakibi eksilince, Galatasaray farka gider diye tahmin ettik. Lakin dengesizliklerini unuttuk! Bireysel olarak saçma sapan işler yapan oyuncular, Sivasspor'u maça ortak etti. Pozisyon verdikleri gibi, skoru arttırabilecek fırsatları da beceriksizce harcadılar. Belhanda ve sonradan oyuna giren Seri sayesinde, konuk takım puanla ayrılabilirdi. Uzatmalarda üstten dışarı vurmasalar, Konyaspor ve Malatyaspor maçı sonrası, yeni trajik puan kaybı yaşanacaktı ev sahibi... 

Galatasaray bu sezon ilk defa keyif veren bir futbol oynasa da hala arızalı olduğunu kanıtlayan bir maç çıkardı. Sivasspor ikinci yarı eksik olmasına rağmen, rakibinden daha iyi mücadele etti hatta yarıyı 1-2 önde bitirdi! Galibiyet tamam, moral olarak takım açısından artı haneye yazılan bir durum söz konusu değil! Bireysel açıdan Andone, Babel biraz, Şener süperdi! Yalnız Ömer'in sol beke geçmemesi gerektiği dersini alamamış hala teknik heyet. Daha kaç bariz gol yedirmesi gerek? Ömer gerekirse santrafora geçsin ama sol bek bölgesine kaydırılmamalı! Bu kaçıncı resmi maç, daha bir tane rahat galibiyet yok... Real Madrid maçında ne yapacaklarını yine kestiremiyoruz. İnşallah bizi olumlu anlamda yanıltırlar.

Hiç yorum yok