UĞURCAN BÖYLE İSTEDİ (Fenerbahçe Trabzonspor)

Ligin üçüncü maçına yine sağ ve sol beklerde devşirme oyuncularla çıktı Fenerbahçe. Görüyorum ki hala orta saha transfer ediyorlar. Kadro mühendisliğini yanlış yaptıkları apacık ortada. Trabzonspor da Abdulkadir Ömür'den yoksun çıktı Kadıköy deplasmanına. Advijaj böyle bir atmosterde ne yapar merak konusuydu. Yenilen golde basit top kaybı yüzünden başroldeydi. 

Fenerbahçe çok hızlı başladı. İlk dakikalarda üst düzey efor sarf edip erken gol planı yaptıkları kesin. Muriqi daha erken açabilirdi perdeyi. Bu bir risk aslında. Çabuk yorulabilirsin, maçın sonlarına doğru gol lazım olursa enerjin yetmeyebilir! İki takımın oyuncuları da tercih hataları yaparak golden ettiler. Tolga ve Advijaj boş kaleye gol attırabilecek pozisyonda kaleciye nişanladı topu. Kötü oynadığı maçta beraberlik golünü bulması önemliydi konuk takımın. Yalnız Fenerbahçeli oyuncular becerikli olsa, devreye en az üç farklı önde girebilirlerdi. Trabzonspor'un orta sahası boştu resmen. Fenerbahçe her seferinde orayı rahat geçti, ceza sahasında bitti. Gel gelelim pozisyonları golle sonuçlandırmadı.

Fırat Aydınus'u hiç beğenmedim. İlk başta Fenerbahçeli oyunculara sarı kartları es geçti. Sonra ilk yarı bitene kadar Uğurcan her kale vuruşu kullandığında vakit geçirme eyleminde bulundu, bir kere uyardı sonrasında sarı kartına başvurmaması tribünleri çılgına çevirdi. Dakika 80 oldu çıkardı kartını. Bu tam hakem eyyamı! Önce Nwakaeme'yi ceza sahasında Zanka itti, VAR devreye girmedi, sonra Pereira'nın elle müdahalesi oldu ona da oralı olmadı. Yeni kurallara göre elle oynamaların hepsi kusurlu ama o vücuttan sekti diye değerlendirdi. Birkaç kez avantajı oynatıp sarıyı unuttu. Yani bariz hatalar, sahadaki oyuncuların konsantrasyonunu bozuyor...

İkinci yarının başında Uğurcan şovu izledik. Üst üste öyle kurtarışlar yaptı ki gol olsa kaleci ne yapsın derdim. Maçın kaderini elleriyle belirledi desem tam tabiri. Ünal Karaman ikinci yarının başında Advijaj Doğan Erdoğan değişikliğini yapmasa, maçın sonlarına doğru oyunu tutmaları çok zor olurdu. Yusuf Sarı AEK maçında yuhalanmıştı. Kendini affettirebilirdi, gol yapamadı yakaladıklarını.

Gördünüz işte. Fenerbahçeli oyuncular son yirmi dakika hiç tempo yapamadı. Enerjilerini kontrollü kullanmadılar ve sürekli hata yaptılar. Sadece içeri top şişirerek gol aradılar. Trabzonspor'un ileride iş bitirici oyuncusu olsa, son anlarda galibiyeti koparabilirlerdi. Sosa, Yusuf ve Nwakaeme ile çok net şansları da harcadılar. Avrupa maçından yorgun gelip bu deplasmandan puan almakta başarı. Fenerbahçe biraz kendini sorgulamalı! Kontrolsüz güç olayını iyi idrak etmeliler. Bu sıcakta o tempoyu maç boyu yapamasınız. Şu da var, şansta yanlarında değildi. 

Hiç yorum yok