Kenan Koçak: İkinci kez çapraz bağları kopardıktan sonra devam edemeyeceğimi anladım.

 


Kenan Koçak: İkinci kez çapraz bağları kopardıktan sonra devam edemeyeceğimi anladım.

1.Kenan Koçak kimdir? Sizi tanıyabilir miyiz?

 Bir insanın kendisi hakkında konuşması genelde zor oluyor. 38 yaşındayım, Kayseri'de doğdum, Almanya'da büyüdüm. Yürekten teknik direktörüm, son olarak Almanya 2. Ligi temsilcilerinden Sandhausen'de çalıştım.

 

2. Futbola nasıl başladınız? Hangi zorluklarla karşılaştınız?

 Birçok çocuk gibi ben de futbolu çok seviyordum ve saatlerce dışarıda oynamıştım. Profesyonel düzeyde oynarken, sadece futbolu oynamak değil, futbola dair her şeyin ilgimi çektiğini anladım. Antrenman metotları, taktik, ekip yönetimi. En alt seviyede başladım ve adım adım yükseldim. Bundan çok zevk aldığımı en kısa sürede anladım ve ne mutlu ki, gittiğim her yerde de başarılı oldum.

 

3. Waldhof Mannheim, Reutlingen, DSV Leoben, Türkspor Mannheim gibi Almanya’nın köklü kulüplerinde forma giydiniz. Buralarda yaşamış olduğunuz ve unutamadığınız anılarınız var ise bizimle paylaşır mısınız?

 Aslında özellikle bir yeri dillendirmek istemiyorum çünkü her yer bana bir şey kattı ve güzel zaman geçirdim. Tek üzüldüğüm şey, hiçbir zaman Türkiye'de futbol oynamadığımdır. Belki bir gün teknik direktör olarak bu deneyimi tadarım.

 

4. Futbol kariyerinizi sonlandırmaya nasıl karar verdiniz?

İsteyerek olmadı. İkinci kez çapraz bağları kopardıktan sonra devam edemeyeceğimi anladım.

 

5. Teknik direktörlük kariyeriniz nasıl başladı?

En altta, amatör seviyede başladım. Ama bence iyi bir yol haritasıydı bu. Çok fazla baskı altına girmeden bu işin doğrularını öğrenme fırsatını yakaladım. Bazen insanlar, bir futbolcunun teknik direktörlüğe dair her şey bildiğini sanıyor olabilirler ama bunlar tamamen iki farklı alan. İyi bir futbolcu otomatik olarak iyi bir teknik adam olmuyor.

 

6. Almanya 2. Lig takımlarından Sandhausen, 3. Lig takımlarından Waldhof Mannheim gibi takımlarda teknik direktörlük görevinde bulundunuz. Yaşamış olduğunuz tecrübeleri bizimle paylaşır mısınız?

 Aslında yaptığınız iş aşağı yukarı her yerde aynı. Göreviniz, bir grup insanı ortak bir hedef için bir araya getirmeniz ve onları bu yolda taktik olarak en iyi şekilde eğitmek ve hazırlamaktır. Değişen tek unsur, kamuoyu baskısı. Mannheim'da kulübü yeniden yapılandırmak ve geleceğe tekrar hazırlamaktı görevimiz. Her ne kadar iki kez playoff'a takılsak da, bunu başarmıştık. Sandhausen'de dar bütçeli küçük bir kulübü ikinci ligde tutmaktı görevimiz, onu da başardık.

 

7.Hocam yakın zamanda Pep Guadiola’nın daveti üzerine kendisiyle görüştünüz. Konu hakkında okuyucularımızı bilgilendirir misiniz?

İdmanına davet etti, orada birlikte çalıştık, hem bilgi edindim hem de onunla fikir alışverişi fırsatı yakaladım. Hem çok etkileyici hem de çok öğretici bir deneyimdi.

 

8. Okuyucularımızın en çok merak ettiği sorulardan bir tanesi Almanya’nın 2. Lig ve 3. Ligi Türkiye’de hangi lig seviyesinde. Siz bu konuda neler söylemek istersiniz?

 Bu tip kıyaslamaları pek sevmiyorum. Her ülkenin kendine has bir futbol stili var. Şunu diyebilirim; Almanya 2. Ligi'nin seviyesi çok yüksek. Taktik olarak, efor olarak, futbol seviyesi olarak... Orada oynayan kulüplere bakmanız yeterli. VfB Stuttgart, Hannover 96, 1. FC Nürnberg, Hamburger SV. Ligi daha cazip hale getiren çok büyük kulüpler.

 

9. Gelecek planlarınız nelerdir?

 Göreceğiz. Futbolda neler olacak, bilemeyiz. Son ayları kendimi geliştirmek için kullandım. Pep Guardiola, Jupp Heynckes ve Thomas Tuchel gibi büyük isimlerle fikir alışverişinde bulundum. Almanya'da, İngiltere’de ve Türkiye'de de birçok maç izledim. Yeni bir görev için hazırım artık. Benim için ülke veya lig önemli değil, önemli olan görevin cazibesi ve heyecanı.

 

10. Gençlerimize ne gibi nasihatlerde bulunmak istersiniz?

Hayallerinize inanın ve onlar için savaşın.

 

11. Sporda Manşet Dergisi hakkında görüşleriniz nelerdir?

Türk medyasını sürekli takip ediyorum, her zaman bilgi sahibi olmak açısından önemli. İnsanların bir işi yürekten yapmasını çok seviyorum.

 

 

Hiç yorum yok