KÖRLER SAĞIRLAR... (Kayserispor Galatasaray)


Milli ara öncesi lige kötü başlayan iki takım çok kritik bir sınav verdi. Kayserispor yeni transferleri ile sahadayken, konuk takım orta saha olarak sol bek orjinli Ömer Bayram ile çıktı sahaya. Onu Bordeaux ile oynanan hazırlık maçında bu mevkide izlemiştik. Çok iyi performans göstermişti. Bir maçlık performansı referans gösteremeyiz. Zaten bu yönetime bir mesaj! Üç haftadır yönetim yüzünden taraftar takımına konsantre olamadı. Beklentileri karşılayamadılar. Zaten üç gün kaldı transfer döneminin bitmesine. Her şey belli olacak...

Maçın neredeyse ilk yarım saati geride kalırken, yayıncı kuruluş özete hangi pozisyonu koyarım diye düşünmüştür. Hakem o kadar çok düdük çaldı ki dakika başına bir kere diyebilirim. O kadar düdük çalıyorsan kartına da başvur ki kavgayı bırakıp top oynamaya başlasınlar. Biraz geç oldu ama verdi uyarıları.

Galatasaray topa sahip olsa da coşkudan uzak bir görüntü verdi. Takım halinde top nerede olursa olsun, hazırlık pası yapar gibi oynuyorlar. Hücum bölgesinde daha hareketli ve üretken olmalılar. Bir de sahada öyle bir halleri var ki her an başına bir şey gelecek tedirginliğine sahip gibiler. O da basit hatalara dönüşüyor. Luyindama'nın rahat pozisyonda geri pası tercih edip rakibine asist yapması gibi. Rezalet bir hata! İlk dakikalarda da Muslera ile anlaşmazlık yaşamıştı. Konsantrasyon eksikliğinin net göstergesi. Sadece o değil, takım komple birbirinden kopuk. Kayserispor rakibinden çok fazla bir şey yapmadı. Sadece maça daha kafaca hazır ve istekliydi. Luyindama onlara hediye verdi. Hatta Umut önüne düşen topu içeri yuvarlayabilse, iki farklı önde gireceklerdi devreye. Bu arada maçın kırılma anı, Mensah'ın ikinci yarının başında kaçırdığı gol. Bu andan sonra her şey tersine döndü.

Yalnız VAR başındakiler dahil rezil bir maç yönetti hakemler. Galatasaray'ın iptal edilen golleri şaibeli. Bu kadar net! Çizgiler berbat çekilmiş. Kimse bilgisayar çekiyor yalanına inanmasın! Kırmızı kartlara lafım yok. Emre Mor hariç! Yönetimi berbattı! Mustafa Öğretmenoğlu ve yan hakemler, VAR başındakiler dahil, bir daha maç alamamalı! Kayserispor'un ikinci golündeki dirseği nasıl orta hakeme söylemezler? Sonrasında Feghouli ceza sahasında engellendi yerde kaldı, hem penaltı çalınmadı hem de VAR uyarmadı. Son yıllarda gördüğüm en skandal hakem yönetimi geride kaldı. Ne görüyorlar ne duyuyorlar... Resmen Galatasaray'ın iki puanını gasp edeceklerdi VAR hakemleri ama doğum gününde çıktı ortaya, amaçlarına ulaştırmadı kalbi körleşmiş hakemleri! Adem Büyük çok kritik bir gol attı. Sezon boyu akıllara gelecek. 

Futbol konuşmak bu maç için çok zor. Bence Galatasaray daha kötü oynadı. Kırmızı kart ve penaltıdan sonra galibiyet için reaksiyon verdi. Sonuçta adın Galatasaray ve hedefin şampiyonluk. Bunun hamlesini yaptılar ve VAR hakemleri bile galibiyeti önleyemedi! 

Hiç yorum yok