Selen Gündüz: ‘’BAHRİ TANRIKULU HOCAM GİBİ OLMAK İSTİYORUM’’

 


37 kiloda altın madalya kazanan milli tekvandocu Selen Gündüz, madalya töreni esnasında bayrağımızı rakibinin bayrağının önüne açarak bu konudaki hassasiyetini bizlere göstermişti. Biz de Sporda Manşet Dergisi olarak Sevgili Selen ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

 

 

1)Selen Gündüz ismi nasıl doğmuştur, bize biraz kendinden bahseder misin?

-Selen Gündüz ismi Bulgaristan göçmeni olan annem Gülsüm Gündüz ve babam Mehmet Gündüz’ün bana hediyesi. 2005 yılında doğdum,  oldukça neşeli eğlenceli biri olduğunu söylüyorlar arkadaşlarım kitap okumayı ve müzik dinlemeyi çok seviyorum.

 

2)Tekvando’ya nasıl ve nerede başladın?

-Tekvandoya 2016 yılında Özel Armada okullarının yönlendirmesiyle Bahri Tanrıkulu Spor Okulu’nda başladım.

 

3)Şampiyon olma hikayenden kısaca bahseder misin?

-Başladıktan beş ay gibi kısa bir süre sonra Çağrı Hoca’mın beni yeterli görüp A takıma alması ile birlikte turnuvalara katılmaya başladım. İlk 1,5 sene oldukça kötü geçti ama son iki yılda çok şükür bir çok şampiyonluğa imza attım.  Devamının da gelmesi için çok çalışıyorum.

 

4)Kürsüye çıktığında bayrağımızı İranlı rakibinin önüne alarak bizi de gururlandırdın. Türkiye’den nasıl tepkiler aldın?

‘’BEN GÖREVİMİ YAPTIM’’

-Çok mutlu oldum çok gururlandım. Özellikle bazı ünlülerin bana attığı mesajlar beni çok şaşırttı ve heyecanlandırdı.  Genel olarak çok mutluyum çok sağ olun her şey için aslında ben görevimi yaptım.

 

5)Madalya töreni sonrasında bu konuyla ilgili İranlı rakibinle aranda bir diyalog geçti mi?

-Hayır bir diyalog geçmedi tokalaştık birbirimizi tebrik ettik sadece.

 

6)Finalde mağlup ettiğin rakibini madalya töreni esnasında bir kez daha mağlup ettin diyebilir miyiz?

-Hayır onun kötü niyetli olduğunu hiçbir zaman düşünmedim orada bir mücadele yoktu İranlı arkadaşıma her zaman saygı duyuyorum.

 

7)Genç yaşında Türk bayrağını dalgalandırmak çok güzel bir duygu olmalı. O an neler hissettin?

-Çok mutlu oldum çok gururlandım ülkemi bir altın madalyada ben kazandırmaktan onur duydum.

 

8)Nasıl bir çalışma şekli izliyorsunuz?

‘’ÇOK ÇALIŞMAYA İNANIYORUZ’’

-Biz antrenörümle birlikte çok çalışmaya inanıyoruz başladığım günden itibaren hep daha fazla çalışarak başarılı oldum ben ve takım arkadaşlarım çalışmaya inanıyoruz o yüzden çok çalışacağız ve devam edeceğiz.

 

9)Altın madalyaya ulaşana kadar zorluklar yaşadın mı? Ailenin tepkisi ne oldu?

 

‘’ŞAMPİYONLUĞUN ARKASINDA ÇOK EMEK VE GÖZYAŞI VAR’’

-Tabii ki çok zorlandım. Rusya Kazakistan Fransa İspanya bi çok güçlü ülke turnuvadaydı. O rakiplerime elemek finalde altın madalya uzanmak kolay olmadı.  Şampiyonluğun arkasında çok emek ve gözyaşı var. Ailem çok gururlandırdı, çok mutlu oldu. Onları mahcup etmediğim için ben de çok mutlu oldum.

 

10)Bundan sonra yapmak istediğin neler var, önüne koyduğun hedefler nelerdir?

 

‘’BAHRİ TANRIKULU HOCAM GİBİ OLMAK İSTİYORUM’’

-Haftaya Yunanistan’da Avrupa Kulüpler Şampiyonası’nda yarışacağım. Orada derece yapabilirsem yapılacak olan büyük şampiyonada ülkemi temsil etme hakkı kazanacağım. İlk hedefim bu,  hemen ardından yazın düzenlenecek olan Dünya Şampiyonası’nda şampiyon olmak en büyük hedefim. Uzun vadeli hedefim ise olimpiyat oyunlarına katılmak ve tekvando efsanesi,  3 kez dünya şampiyonu olan Bahri Tanrıkulu hocam gibi olmak.

 

11)Spor yaşantın okul hayatını etkiliyor mu?

- Okul hayatımı etkilediğini düşünmüyorum. Sadece yoruluyorum ama daha fazla çabalayarak derslerimde de Oldukça başarılı olduğumu düşünüyorum. Tabi bunun da arkasında çok büyük emek var ve emeklerin bir bölümü de Armada Okullarında. Çünkü ben ve sekiz şampiyon arkadaşım okulda burslu olarak eğitim görüyoruz Armada Okulları bizim eğitim ve spor hayatımızı tasarlıyor, yardımcı oluyor. Bu konuda Okul Müdürümüz Fulya Hocam, Okul Kurucumuz Fuat Yücel Hocam başta olmak üzere tüm emek veren öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum.

 

12)Başarılarını etkileyen idol olarak belirlediğin biri var mı?

 

‘’JADE JONES’U GEÇMEK İSTİYORUM’’

- Türk sporculardan başta Nur Tatar ablam olmak üzere,  İrem Yaman ve Merve Dinçel ablalarımı çok beğeniyorum, başarılarıyla gururlanıyorum. Ama asıl hedefim ve hayalim iki kez olimpiyat şampiyonu olmuş dünya şampiyonu İngiliz sporcu Jade Jones’u geçmek istiyorum.

 

12)Senin gibi genç sporculara vermek istediğin tavsiyeler var mı?

- Tekvando yapsınlar onlarla mücadele etmek için sabırsızlanıyorum.

 

13)Sporda Manşet Dergisi’ni takip ediyor musunuz? Görüşleriniz nelerdir?

- Evet derginizi inceleme fırsatı buldum. Oldukça dolu ve kaliteli bir içeriğe sahip. Dergimizin ilgisi ve desteği için çok teşekkür ederim,  yayın hayatında başarılar dilerim.

 

 

 

 

Hiç yorum yok