BUNU HAK ETTİLER! (Galatasaray Konyaspor)


Denizlispor mağlubiyeti üzerine, Falcao'dan gelmeyen müjde yüzünden de karamsarlık hakimdi bazı taraftarlarda. Hazır olmadıkları gibi, ligin en sert savunma yapan takımlarından Konyaspor karşısında mücadele ettiler. 

Galatasaray koca ilk yarı doğru oynamadı veya oynayamadı. Sen sürekli hazırlık pası yapar ve uzatırsan, defalarca orta deneyip çoğunda tehlikeli olmassan, en önemlisi şut atmazsan açamazsın kilidi! Zaten gol geciktikçe, Konyasporlular olabildiğince oyunu yavaşlatma derdine düştü. Amaç stres yaratmak. Zaten sahadaki grup buna müsait. 

Orta yapılıyor, top Nagatomo'ya geliyor, şut çeken de kendisi. Hani sahada bunları en son yapacak kişi. Gol için doğru işleri yapamadılar. Konyaspor'un karşı atakları daha düzgün görünüyordu. 

İkinci yarıda gol için bastıracakları belliydi. Orta saha merak konusuydu. Seri düşünülen mevkisine geçti ama siz de kabul ederseniz sahanın en kötüsüydü ve haklı bir kırmızı kart gördü. Hem kendisine atılmayan pası tutmaya çalıştı hem de gereksiz sert hareket yaparak yalnız bıraktı takımını. Gel gelelim Nzonzi ayakta kalan tek adamdı. Harika bir performans gösterdi. Maşallahı var.

Kırmızı karttan sonra Galatasaray takım halinde geri çekildi. Bu çok saçma bir tercihti. Tercihmiydi bilemeyeceğim. Gel dedi takım gel! Dakika 90+6 olmuş. Resmen anlaşmış gibi gol yediler ve iki puanı çöpe attılar. Bu sonu, sonuna kadar ıslıklarıyla destekleyen taraftar hak etmedi ama Diagne'yi ıslıklayan ve sahadakiler evet, sonuna kadar hak etti! 

Doymuşluk mu, şımarıklık mı, yoksa hazırlıklar mı yanlış? Bir şeylerin doğru olmadığı kesin. Nasıl düzelir kestiremiyorum. Fatih hocanın bütün değişiklikleri yanlıştı. Seri'ye fazla sabretti, Diagne çıkınca ileride kimse top tutamadı, Selçuk zaten ruh gibi, böyle bir durumda tercih edilmesi akıl tutulması... Yönetimden tut yedek futbolcusuna kadar, herkesin şapkasını önüne koyup düşünmesi gerek. Bu kalite eksikliği değil, mental sorun. Sıkı denetim de şart. Sosyal medya, beslenme, ekstra antrenman vs. ne gerekiyorsa. Şampiyonlar ligi geliyor! Böyle devam ederse orta sahayı bile geçmenize izin vermezler. Kurduğunuz takım kağıt üzerinde kalır! Football manager oyuncuları faydalanır sadece...

Hiç yorum yok