SAVUNMA HÂLÂ SORUNLU (Trabzonspor Y. Malatyaspor)


Hafta içi Yunanistan'ı fethedip maçtan bir gün önce de Sturridge'yi karşılayıp iyice coştular. Maddi manevi ligin en pozitif camiası diyebilirim onlar için. Malatyaspor da son yılların şampiyonluk kovalayan takımı Başakşehir'i üç farklı net skorla geçtikten sonra buraya moralli geldi. 

Ev sahipliğinin avantajını kullanıp erken baskı yaratmak istedi bordo mavililer ama rakibi buna izin vermedi. Özgüvenlerini gayet yerinde buldum. Topu rakibine verip kapanmak yerine, elinden geldiğince sahip olmaya çalıştılar. Bu deplasmanda dişe diş mücadeleyi seçmek takdir sebebi. 

İki takımda gol pozisyonu üretti. Gole yaklaştı ama ilk yarı en çok tartışılacak an, Mina'nın ceza sahasında Ekuban'a yaptığı şarj. Bana göre kusurlu ve penaltı çalınabilirdi, VAR müdahalesi yapılmadı...


Sosa'yı güçsüz gördüm. Trabzonspor'un oyununa zarar verdi çoğu pozisyonda. Yusuf ona güvenilerek satıldı. Kendini toplamazsa kadroda alternatifi aranır! Avrupa maçında penaltı da kaçırmıştı. Ortada geçen maçta dengenin bozulmasına katkı sağladı yine de. İlk yarı böyle mi bitecek derken içeriye iyi top kesti ve hiç beklenmedik bir adam çıktı kafa golünü attı, Abdulkadir Ömür.

Trabzonspor hafta içi dolayısıyla çok efor sarf etmedi. Malatyaspor sessiz sessiz gelirken, ev sahibi bir şey olmaz gibisinden devam ediyordu. Tek farklı skorun ne kadar tehlikeli olduğu aşikâr. Normal sürede son yirmi dakikaya girilirken, Fofana az daha golü atıyordu. Şans yanında değildi. Oyunu rolantiye almak değildi bu. Başka bir rahatlık. O dakikaya kadar her topla buluşmasında canla başka çabalayan Pereira harika işler yaparak skoru rahatlattı. Resmen takımına isyan edercesine! Tecrübeli sağ bek sayesinde üçüncü gol de geliyordu, Farnolle izin vermedi.

Hala savunma zaafları giderilmemiş. Malatyasporlu oyuncular final dokunuşlarını yapabilse, bugün galibiyetten konuşmuyorduk belki de. Eren Tozlu'nun golü. Çok basit! Tansiyonu yüksek maçlarda baş ağrıtabilir bu durum. Ekstra çalışmalar yapılmalı. Savunma düzelirse taraftar rahatlar ama düzelmezse, futbolseverler her maç heyecanlı bir doksan dakikaya şahit olur. 

Hiç yorum yok