Caner Ercan Röportajı





Sezona Ankara DSİ ile başlayıp şehir değiştirmeden takım değiştirip OGM Ormanspor’a transfer oldun. Niçin OGM Ormanspor’u tercih ettin?
-Ankara dsi den ayrılmayı kararlaştırdıktan sonra birçok kulüpten teklif geldi, ilk etapta Ormanspor bunların arasında değildi. Daha sonraları Ormanspor koçu Korhan Aydanarığı ile bir görüşmem oldu. Hedefleri, bana olan çok pozitif isteği, hırsı beni çok etkiledi ve bir anda kendimi hiç aklımda yokken Ormanspor’da buldum. Çok mutluyum iyi ki buraya gelmişim.
Kalan 2 haftayı göz önüne aldığımızda play-off hedefiniz var. TBL’ye yeni yükselmiş bir takım olarak play-off için oynamanızın zorlukları var mı?
-Kalan 2 haftada kaderimiz kendi elimizde kazanırsak play off oynayacağız. Öncelikle bu takım için herkes sezon başı küme düşer diyormuş. Biz şu an 16 galibiyetle play off savaşı veriyoruz. Öncelikle bunun tadını keyfini çıkarıyoruz. Buraları oynamak, play off için savaşmak çok keyifli. Takımdaki herkes tecrübeli ve play offu çok istiyor, kulübümüz gibi.
Kariyerine bakacak olursak iyi ki yapmışım ve keşke böyle yapsaydım dediğin olaylar olmuştur. Bunları bizlerle paylaşmak ister misin?
-Basketbolu bir ara bırakmayı düşündüm. Herhalde basketbolcu olamayacağım dedim. İyi ki bırakmamışım ve iyi ki Olin Edirne’ye transfer olmuşum. İyi ki orda oynamışım. Kariyerim için benim için mükemmel günlerdi.
14/15 sezonunun ortasında Yeşilgiresun Belediyespor’dan Sakarya BŞB Basketbol’a transferin gerçekleşmişti ve final serisinde bu iki takımın karşılaşması sonucu Giresun süper lige yükselen taraf olmuştu. Üzerinden çok zaman geçti fakat o seride özellikle Giresun taraftarı önünde oynarken duygusal yönden etkilenme oldu mu? Açıklayabilir misin?
-Giresun seyircisi mükemmel. Ben seyirciyle oynamaktan çok mutlu oluyorum. İster rakip taraftarı olsun ister benim taraftarım bu fark etmez. Bazı taraftarlar beni hoş karşılamasa da 2 maçta da baskılarını hep ensemde hissettim ama çok keyifliydi.
Birlikte oynadığın oyunculardan bir ilk beş kursan kimleri oynatırsın?
-Can Akın – Renaldas Seibutis – Erdal Bibo – Caner Ercan – Joey Dorsey
Birçok taraftar TBL’ye hak ettiği değerin verilmediği görüşünde. Aslında bakacak olursak kulüplerin kendi imkanları dışında bir yayıncı kuruluş desteği bile yok ve birçok üst düzey oyuncu şu an kariyerini TBL’de sürdürüyor. Sen de lige hak ettiği değer verilmediğini düşünenlerden misin ve bu siz oyuncuları nasıl etkiliyor?
-Süper ligde yabancı kuralı değiştikten sonra özellikle bu ligde oynayan süper lig oyuncusu çok arttı Euroleague oynayan bile var. ee bunların yanında gelen yabancılar bile artık Euroleague ve eurocup kariyerli çok iyi yabancılar. Kalite çok arttı benim fikrimce çoğu süper lig maçından daha keyifli mücadeleci kaliteli maçlar oluyor bu ligde. Yayıncı kuruluş şart bence. TBL daha fazla değeri hak ediyor mesela canlı maç yayını, maç günü etkinlikleri ve basında daha çok ilgi gibi.
TBL geneline bakacak olursak 4 numara pozisyonunda oynayan çok kariyerli ve yetenekli Türk oyuncular var ve yeri geliyor skorda yükü çeken oyuncu da oluyorlar ve sen de bunlardan birisin. Çok çekişmeli eşleşmeler oluyor. Kendi adıma söyleyeyim BSL maçlarından daha kaliteli geliyor TBL’de 4 numaraların eşleşmeleri. Bu konuda ne söylemek istersin?
-Öncelikle çok keyif alıyoruz, birbirimizle mücadelemizden. Çok iyi 4 numaralar var çoğumuz süper lig oynamış oyuncularız dediğin gibi ve birbirimizi tanıyoruz. Oynarken çok keyif alıyoruz bunları diyebilirim.
Hem süper ligde hem de birinci ligde oynamış bir basketbolcu olarak neden 1.lige geri döndün? Süper ligde TBL’den farklı olarak hücumda veya savunmada bunu yapmak çok zor dediğin oldu mu? Açıklar mısın?
-Dediğim gibi süper ligde yabancı kuralı değiştikten sonra birçok kulübün antrenörün bakış açısı da değişti. Açıkçası yukarda az zaman bulmaktansa buraya gelip çok daha fazla sorumluluk almak, hedefler için mücadele etmek daha çok oynamak için geldim. Süper ligde herkesin oyunda bir görevi bir rotasyonu yaptığı belli işler var oyun içinde. TBL’de her şeyi yapmak zorundasınız her alana katkı vermek zorundasınız. TBL süper lige göre çok daha zor ve çok daha sert bir lig. Açıkçası herkesin oyun olarak defolarını açığa çıkaran bir lig.
Kariyerin boyunca kendine idol olarak kimi aldın?
-İdol olarak öyle net bir isim yok. Ben çalışmaya inandım. Çalışmayı idol aldım diyebilirim. Çalışırsanız her şey mümkün ben bunu gördüm, buna inandım.
Sporda Manşet dergisini takip ediyor musun? Öneri ve görüşlerinizi alabilir miyim?
-Evet dergiyi takip ediyorum. Röportajlarınızı da okuyorum. Biraz daha gündemde tutabilirsiniz bence. Her gün reklam tweeti şeklinde.

 Röportaj: Cevat Şahin Tezcan

Hiç yorum yok