KUPA MAÇI ŞANSTI ( Galatasaray Malatyaspor )


Cezalı ve sakatlar nedeniyle Fatih Terim kafasındaki kadroyu süremiyor. Sürekli rotasyon durumu yaşanıyor. Rotasyonun sebebi, as oyuncu yerine şans bulan isimlerin bekleneni verememesi...

Galatasaray hafta içi oynanan maça göre daha olumlu başladı. Yalnız Malatyaspor aynı şekilde oynatmamaya odaklanmıştı. Sürekli zamana oynayarak rakibini germeye çalıştılar. 

Galatasaray topa sahip olsa da coşkuyu arttıramadı. Kaleyi tehdit konusunda yetersiz kaldılar çoğu kez. Özellikle Diagne. Top atılmıyor denilen santrafor beş şansın sadece birini isabet ettirebildi o da cılız kafa vuruşu. 

Linnes bu ligin en tartışmayacak oyuncusu. Takımın yarısını böyle iş ahlakına sahip kişilerle doldursan sırtın yere gelmez. Önce asisti yaptı, dakikalarca izlediler çok öncesinde ofsaytı bulup iptal ettiler. Onu iptal ederseniz tartışmasız penaltı alırım dedi adeta. Penaltı yapılmadı, penaltıyı aldı! Akıllıca yani. Birçok fırsatı harcayan Diagne de golü attı. Enteresan bir karakter. Psikolojik olarak sıkıntılı olduğu çok belli. Gole sevinmedi mesela. Takımda kabul görmemiş gibi hissediyorum. Son penaltıda Belhanda ile diyaloğu ilginçti. Bir de Emre Akbaba hala kendine gelememiş. Üzerine iş düştüğü anlarda takıma katkı sağlayamıyor. 

Goller mükemmel dakikalarda geldi. İlk yarının sonu, ikinci yarının başı. Yalnız Marcao ve Linnes'e yazarım ikinci golü. Emre'nin kafa vuruşundan önce şut tercihi oyundan aldıracak cinstendi. Değişik bir takım Galatasaray. Skoru aldıktan sonra çoğu takım vitesi düşürür, onlar golsüz eşitlikte sırıtıyor, üstünlükten sonra açılıyor. Bence kupa maçında da bir gol bulsalar, rahat kazanırlardı. O maçta penaltılarını çalmadılar... Her şey güzel de Diagne'den başka sorunu da var sarı kırmızılıların; Onyekuru. İyisi maçı alır ama kötüsü hiç çekilmiyor. 

Gerçekten büyük oyun dönüyor. Bakın her zaman böyle yazmam. Yaşar Kemal Uğurlu'yu Hatayspor Galatasaray maçında yaptıklarıyla hatırlıyoruz. Resmen kolladı Marcao'yu! Fenerbahçe maçında cezalı duruma düşürdüler. Bu kaçıncı sayamadım. Bilinç altına işlemiş yapacaklar illaki. Bu ligde hakem kıyafeti giyip maç yönetenlerin kazandığı para haram. Maddi manevi zararlar! İnsanların hakkına giriyorlar. O penaltıyı görmüyor, VAR uyarmasa es geçecek. Bunu görmesi için sisteme ihtiyaç mı var? Senin ne işin var orada o zaman?

Galatasaray rahat kazandı ama cezalılar yüzünden çok moralli oldukları söylenemez. Luyindama'dan sonra Marcao'yu da kaybettiler. Artık ah vah etme lüksü yok çıkıp oynayacaklar. Kupa maçı şanstı aslında onlar için. Çünkü Milli aradan sonra ilk maç lig olsaydı, belki de hafta içi gibi kötü performans ile puan kaybedeceklerdi. O maçın telafisi var, iş zora girse bile! Bu maçın olmazdı. Bence kalan maçların en zoru Kadıköy deplasmanı. Bakalım tercihler ve sonuç ne olacak...

Hiç yorum yok