BİRİ OYNADI DİĞERİ ATTI ( Çaykur Rizespor Beşiktaş )


Bazı maçlar daha başlangıcından belli eder kaliteli olacağını, zevkli geçeceğini. Ev sahibi çok dominant başladı. Rakip yarı alanda topa sahip olup kaleyi tehdit etmeye çalıştı. Lakin Beşiktaş ilk geldiği atakta kalitesini gösterdi. Dorukhan'ın güzel şutu köşe vuruşuna sebep olup ardından gole dönüştü. Maça güzel başlayıp Vida'ya bomboş kafa vuruşunu yaptırmaları da kendilerine yakışmadı. Daha en baştan savunma zaafları olduğu anlaşıldı. Vida birkaç dakika önce de gole giden topu durdurup maç başına damga vurdu diyebiliriz. 

Beşiktaş rakibine göre rakip yarı alanda daha az oynadı belki ama net işleri daha çok yapan taraftı. Ljajic müthiş falsosu ile Çin'e Talisca'ya selam çaktı adeta. Brezilyalı da buna benzer şutlarla goller atmıştı. İki farklı geri düşse bile oyun disiplini kaybolmadı Rizespor'un. Moral bozmadan farkı azaltmak için cesurca geldiler. Yalnız hücum hattında Aatıf haricinde doğru aksiyonları alan oyuncu yoktu desem yeri. Rizespor tribünleri oturmuş Beşiktaş taraftarını dinlerken Burak Yılmaz çıktı sahneye. Yaptığı hareketle resmen hepsini ayağa kaldırdı. Bir adam, iki farklı öndeyken deplasmanda ancak bu kadar zarar verebilirdi takımına. Çok geçmeden Vedat farkı indirdi, neredeyse son dakikada soyunma odasına eşitlikle gidiyorlardı. İlk yarı boyunca ev sahibinin en büyük handikapı, rahat şut imkanı vermeleriydi. 

Devreden sonra Beşiktaş sahada yoktu. Rizespor topu rakibine göstermedi. Beraberlik fırsatlarını sürekli harcadılar. Atamayınca savunmada bir anlık konsantre kaybını Burak affetmedi. Sonra Güven'in ofsayt golünü iptal etmediler! Maçın kırılma anıydı. VAR bugün çalışmıyordu herhalde. İlk yarı Beşiktaş'ın penaltı pozisyonlarına da ses etmedi...

Bir gerçek var; Rize oynadı Beşiktaş attı. Her geldikleri gol oldu ama birinci sıfır goller. Gol vuruşları birbirinden güzeldi. Hangisi güzel seçemezsiniz. Belki maçın ikinci golü konusunda hemfikir oluruz. Ljajic'in şovuna sonradan Güven de katıldı. Bu zor deplasmanda hele böyle bir oyunun üstüne kimse bu skoru tahmin edemezdi. Beşiktaş galibiyeti şut kalitesiyle hak etti ama Rizespor oyunuyla farklı mağlubiyeti hak etmedi.

Hiç yorum yok