Nazmi Candoğan Röportajı




Afjet Afyonspor’lu Nazmi Candoğan ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.
1.Merhaba Nazmi Candoğan kimdir bize biraz kendinizden bahseder misiniz ?
Mütevazi bir ailenin içinden geliyorum annem ev hanımı babam ise tatlı ustası 3 yıldır evliyim ve bir kızım var alt yapıya Denizli’de köy hizmetleri ile başladım burada Ömer Tekin ve Serhat Ersan hocamın üzerimde çok büyük emekleri vardır sonra Denizlispor Alt yapısına transfer oldum burada A takım da özel maçlara ve antrenmanlara çıktım daha sonra İzmir sporda profesyonel futbol hayatım başladı.
2.Sizce futbolun en önemli temaları nelerdir ?
Futbolun en önemli teması futbolcular için çalışmak ve vazgeçmemektir izleyenler için ise futbolun sadece bir oyun olduğunu ve izlerken keyif ve eğlenmek olduğunu söyleyebilirim.
3.idol olarak gördüğünüz isim yada isimler var mı ?
İdol olarak İtalyan futbolcu stoper Leonardo Bonucci, orta saha olarak Beşiktaşlı Tolgay Arslan ikisi de çok hırslı çalışkan ve asla vazgeçmiyorlar.
4.Futbol olmasaydı meslek tercihiniz ne olurdu ?
Futbolcu olmasaydım beden eğitimi öğretmeni yada antrenör olurdum sanırım.
5.Totem yada uğur getiren bir eşyanız vs var mı ?
Maçlara Allah’a dua ederek çıkarım uğur getiren bir şey yok, totem yapmam ama her müsabakaya ailem için elimden geleni yaparım.
6.Kitaplarla aranız nasıl ?
Kitaplarla aram çok çok iyi desem yalan söylemiş olurum ama arada okurum insanın ruhunu dinlendiriyor herkese de kitap okumasını öneririm.
7.Eksik bulduğunuz yönünüz var mı ?
Eksik bulduğum yönüm tabii ki var ama futbolda her zaman kendinizi geliştirebilirsiniz ve eksiklerinizi en aza indirebilirsiniz ben fiziki olarak daha iyi bir konumda olabilirdim tabi buda çalışmakla oluyor.
8.Sizce takım ruhu nedir ?
Takım ruhu çok önemlidir takım ruhu iyi bir arkadaşlık ve aynı amaç doğrultusunda hedefe yürümek ve çalışmaktan geçer.
9.Türkiye liglerindeki yabancı oyuncu kontenjanı hakkındaki görüşleriniz neler ?
Türkiye’de maalesef yabancı oyuncu hayranlığı var üzülerek söylüyorum yabancı oyuncuya gösterilen sevgi saygı ya da toleranslar ve imkanlar yerli oyuncular için verilseydi eminim ki daha iyi futbolcular yetiştirilirdi yabancı oyuncu tabii ki gelsin ama kaliteli gelsin alt yapımızdaki oyunculara örnek olsunlar. Her önüne geleni almasınlar yabancı oyuncu kontenjanını çok fazla buluyorum ve düşürülmesini isterim. Bu arada Türkiye’de alt liglerdeki yaş sınırlamasının da kalkması gerek Türk futbolunun kalitesinin düşmesine en büyük etken diyebilirim.
10.Sizce Türk futbolunun temel sorunu nedir ?                         
Türk futbolunun en büyük sorunu alt yapı ve tesisleşme olarak görüyorum futbolu yönetenler insanların rant amaçlı değil futbolu üst seviyeye getirmek için hizmet etmesi bunlar Türk futbolunun en büyük sorunlarıdır.
11.Futbol hayatınıza Avrupa da devam etmek ister misiniz ?
Tabii ki isterdim ama maalesef bu imkanımın olduğunu düşünmüyorum çünkü yaşım itibari ile bu gemiyi kaçırdığımı düşünüyorum.
12. TFF 2.lig kırmızı grupta en iyi takım sizce hangi ekip ?
En iyi takım biziz taraftarı ve stadı ile bizden sonra bence Hatay.
13.Takım olarak yarım sezon ki hedefleriniz neler ?
Takım olarak hedefimiz takımı en üst seviyeye hak ettiği yere getirmek. Bunu yaparken izleyenlere iyi ve keyifli futbol izletmek.
14.Saha dışındaki vaktinizi nasıl değerlendiriyorsunuz ?
Saha dışında vaktimi genelde ailemle geçiriyorum kızımla  vakit geçirmeyi çok seviyorum zamanım olduğunda  ülkemizin güzel yerlerini gezmeye  görmeye tanımaya  çalışıyorum .
15.Sporda Manşet dergisini takip ediyor musunuz görüş ve önerileriniz neler ?
Vakit buldukça okumuştum bir kaç defa, bundan sonra takip edeceğim teşekkür ederim başarılar dilerim.

Röportaj: Naz KURAN

Hiç yorum yok