Cansu Yetiş Röportajı




·         Mersin Üniversitesi Basketbol’un başarılı basketbolcusu Cansu Yetiş ile bir röportaj gerçekleştirdik.

·         Cansu Yetiş’i bize biraz tanıtır mısınız?
Cansu Yetiş 16 ocak 1993 tarihinde Adana’da doğdu. Ailenin tek kızı, bir erkek kardeşi var. Ailesiyle Adana’da yaşıyor ve Çukurova Üniversitesi’nde Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’nda okuyor.



·         Basketbola başlama serüveninizi kısaca anlatır mısınız?
Basketbola ilkokul 5. Sınıfta okul seçmelerine gelen ilk antrenörüm Halil Demirbilek sayesinde başladım. Seçmelerde koşu yarışında herkesten hızlı koştuğumu görünce beni önce okul takımına aldı. İlk senemizde Türkiye 4.sü olduk. Oradan sonra da Botaş alt yapısına seçildim ve yaklaşık 10 yıl Botaş Spor Kulübü’nde alt yapılarda ve A takımında oynadım.


·         Parkede motivasyonunuzu nasıl sağlıyorsunuz?
Parkede motivasyonumu önce saha dışında sahaya gelmeden konsantre olarak sağlamaya başlıyorum. Daha sonrasında saha da heyecanımı enerjiye çeviriyorum ve bu sayede daha iyi isler yaptığımı düşünüyorum.


·         Her sporcu için bir kürkçü dükkanı vardır, başarılar yakaladığı ya da iyi işler yaptığı. Mersin Üniversitesi sizin kürkçü dükkanınız mı?
Açıkçası her iyi zamanlarımın ardına talihsiz sakatlıklar yaşadığım için istikrarlı bir yükseliş gösteremedim ama şu an oynadığım oyundan mutsuz değilim. Tabii her zaman daha iyisi vardır ama Mersin Üniversitesi’nde çıkış yakaladığımı söyleyebiliriz. Şu an için kürkçü dükkanı diyemem ama ilerisi için neden olmasin :)



·         Genç yaşta spora başlamanın avantajları ve dezavantajları nelerdir?
Genç yaşta spora başlamamın avantajları öncelikle özgüveni yüksek ve sosyal bir insan olarak yetişmemi sağladı. Beni çoğu kötü alışkanlıktan uzak tuttu. Kendi ayaklarım üzerinde durmayi çoğu  yaşıtımdan daha erken öğrendim. Dezavantajları ise sporu hep ön planda tuttuğum için okul 1 adim geride kaldı. Yaşıtlarım kadar eğlenceli bir çocukluğum olmamış olabilir çünkü onlar eğlenirken ben idmanda oluyordum. Son olarak da bunun erken başlamak ile pek alakası yok tabi ama profesyonel olarak spor yapınca maalesef sakatlıklar oluyor ben de bunu fazlasıyla yaşadım.



·         Oynamayı sevdiğinizi biliyoruz, ya izlemek?
İzlemeyi de oynamak kadar severim. Özellikle kadın erkek fark etmez Eurolegue maçları favorimdir



·         Oyun tarzını kendinize benzettiğiniz bir basketbolcu var mı?
Ben hızlı oynamayı seven bir oyun kurucuyum. Ligde bu tarz oyuncular var. Ama ben küçüklüğümden beri hep bir ekol olan Birsel Vardarlı Demirmen’i örnek almışımdır. Şu an yaşıtlarıma baktığımda hem oyun tarzımın yakın olduğu hem de beğendiğim Asena Yalçın var.




·         Maç sonrası "ah keşke" dediğiniz oluyor mu, yoksa önünüzdeki maçlara bakabiliyor musunuz?
Kesinlikle oluyor, bazen günlerce o keşkeye üzüldüğümü biliyorum. Hatta maç kazanmış olsak bile ben o hataya üzülmeye devam ediyorum. Bu doğru değil biliyorum ama çok değiştirebildiğim söylenemez :) Tabi bu önümdeki maç performansımı hiç bir zaman kötü yönde etkilemez.



·         Mersin Üniversitesi olarak takım adaptasyonunuz ne seviyede?
Mersin Üniversitesi olarak şu an adaptasyonumuz en üst düzeyde. Bizim çok önemli olan bizi play offa sokacak olan hedef maçlarımızı 4de 4 ile kazanmış durumdayız. Umarım böyle de devam eder.


·         Sosyal hayatta Cansu Yetiş neler yapar?
Sosyal hayatta Cansu Yetiş ailesiyle ve arkadaşlarıyla vakit geçirmeyi çok sever. Yeni şeyler denemeyi ve yemek yemeye bayılır. Özellikle tatlı yemeye çok  bayılır.:)  Film, dizi izler. Her çeşit kitap okumayı ve plak alıp dinlemeyi sever.



·         Sporda Manşet dergisini takip ediyor musunuz? Görüş ve önerileriniz neler?
Sporda Manşet Dergisi’nden kısa zaman önce haberdar oldum. Son zamanlarda daha sık  takip etmeye başladım. Türkiye kadınlar basketbol 1. Ligi ülkemizde çok göz önünde olan bir lig değil. Bu ligden sporcularla röportajlar yaparak ligi bir üst seviyeye taşıdığı için kendim adına teşekkür ediyorum sizin gibi oluşumların çoğalması temennim.  Ayrıca Bana bu sayınızda yer verdiğiniz için teşekkür ediyorum.

Röportaj: Esra ÇAY / Sporda Manşet

Hiç yorum yok