Hakan Çalhanoğlu Ve Futbol Akademisi

 


Çalhanoğlu Ve Futbol Akademisi

Sevgili Sporda Manşet Dergisi okurları, bu röportajımızda Çalhanoğlu ailesi ile yapmış olduğumuz söyleti ve hayallerin projesi olan Çalhanoğlu Futbol Akademisi’nden bahsedeceğiz. Sizleri bu güzel söyleti ile baş başa bırakıyor, keyifli dakikalar diliyoruz.

1.Hüseyin bey öncelikle Merhabalar, Çalhanoğlu aile reisi olarak öncelikle sizi ve ailenizi tanıyabilir miyiz?

Herkese Merhabalar , Ben Hüseyin Çalhanoğlu. 22.02.1972 Bayburt doğumluyum. Eşim Naime Çalhanoğlu , çocuklarımız ise  Hakan Çalhanoğlu ve kardeşi Muhammed Çalhanoğlu.Aslen Bayburt’luyuz. Almanya’nın Mannheim şehrinde yaşamaktayız.

2.Çocuklarınız Hakan Ve Muhammed Çalhanoğlu’nun keşfediliş ve futbol hayatına giriş hikayesini okurlarımız ile paylaşır mısınız?

Hakan Çalhanoğlu, 8 Şubat 1994 tarihinde Mannheim, Almanya’da doğmuştur.Muhammed ise 19.04.1995 doğumlu.Hakan’ınımız futbola kardeşi Muhammed ile birlikte ilk olarak Turanspor Mannheim takımında başlamıştır. İkisini de keşfeden benim. Eski bir futbolcu olarak onları keşfetmenin gururunu yaşadım.Daha sonra ikisini birlikte Waldhof Mannheim takımına gönderdim.Orada çok güzel zaman geçirdiler.Şunu da eklemek isterim ki Muhammed, Hakan’dan küçük olmasına rağmen u17 takımına kadar beraber oynadılar.Daha sonra Hakan , Karlsruhe takımına transfer oldu ve profesyonel futbol hayatına adım atmış oldu.Böylelikle Hakan ve Muhammed‘ te ayrılmış oldular.Hakan, ilk defa 2011 yılının Kasım ayında bir hazırlık maçında A takımıyla birlikte sahaya çıktı. 5 Şubat 2012 tarihinde ilk resmi maçını oynadı. Dilerseniz devamını Hakan ile birlikte konuşalım.

3.Sevgili Hakan, Öncelikle Merhabalar. Bizlere kariyerin hakkında bilgi verir misin?

Sporda Manşet Dergisi çalışanlarına ve okurlarına selamlar. Babamın da bahsettiği gibi Profesyonellikte ilk adımı attıktan sonra, aynı sene içerisinde Hamburg takımına transfer oldum ancak eski takımımda kiralık olarak görev yapmaya devam ettim. Sezon sonunda attığım 17 golle gol krallığında dördüncü oldum. Karlsruhe, 2. Bundesliga'ya yükselirken, ben de yılın en iyi 3. Lig futbolcusu seçildim. Kariyerimin şuan ki aşamasında o senelerin katkısı çok büyük. Hamburg’a geri döndükten sonra ki göstermiş olduğum performans, özellikle de atmış olduğum frikikler ile kendimi daha çok geliştirdim ve Bayern Leverkusen takımına transfer oldum. Şunu söylemeliyim ki; devam eden futbol kariyerim de babam ve ailem her zaman destekçim oldular. Onlara sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

 

 

4.Milli Takıma seçilme ve sonrasından bahseder misin?

Türkiye Milli Takımına ilk olarak 2010 senesinde Abdullah Ercan hoca öncülüğünde u16’da başladım. Daha sonra sırasıyla u17,u19,u20 ve u21 genç takımlarında forma giydim. 2013 senesinde ise ilk defa A Milli Takım kadrosuna davet edildim.

5.Ailenin küçük oğlu Muhammed Çalhanoğlu seni tanıyabilir miyiz?

Selamlar, ben Muhammed Çalhanoğlu, 19.04.1995 doğumluyum. Futbola ilk olarak babamın da dediği gibi Turan spor Mannheim takımında başladım. Antrenör babamdı ve bizi keşfeden kendisidir. Oradan Polizei Sv. Mannheim takımına ve oradan da abim ile birlikte W.Mannheim takımına transfer olduk. Bizim için en büyük adımların bu takımda atıldığına inanıyorum.Oradan ise Karlsruhe takımına geçtim.Orada toplam 3 yıl forma giydikten sonra Avusturya’nın 2. Ligine A.Klagenfurt takımına transfer oldum. Daha sonra da Türkiye’ye gitmek nasip oldu ve Gümüşhane spor ile anlaştık. Açıkcası Türkiye bana futbol açısından daha uygun geldi. Kendimi orada daha iyi hissettim. Zaten bizler millet olarak ta futbola düşkün olduğumuz için orada hiç yalnız bırakılmadık. Bazen sadece tribüne bakmak, orada ki insanları, taraftarları görmek bile ilham kaynağım oluyordu. Gümüşhane spor’dan sonra Bayburt Özel İdare’ye geçtim. Orada da yarım sezon oynadıktan sonra tekrar Almanya’ya döndüm. Şuan Tsg Weinheim takımında forma giyiyorum. Kısa bir süre önce maalesef sakatlık geçirdim ve yeşil sahalardan uzak kaldım. En kısa sürede iyileşip, daha güçlü daha motive olmuş bir şekilde dönmeyi planlıyor ve hazırlanıyorum. Teşekkürler.

4.Hüseyin Bey tekrar size dönecek olursak; kısa bir süre önce planlayıp, tasarladığınız ÇALHANOĞLU FUTBOL AKADEMİSİ’Nİ açmış bulunmaktasınız. Bizlere Akademi’nin kuruluş amacından ve gelecek planlarınızdan bahseder misiniz?

Gerçeği söylemek gerekirse bu proje benim en büyük hayalimdi. Bundan tam 15 yıl önce kendime söz vermiştim. Geleceğin yıldızlarını yetiştireceğim diye. Hatta o zamanlar Fatih Terim ile aramızda geçen bir diyalog olmuştu. Kendisi bana bunu neye dayanarak, neye güvenerek söylediğimi sordu. Bende kendimden emin bir şekilde bunu çocuklarımda gördüğümü iletmiştim. Akademiyi kurma amacımız öncelikle yeni Hakan’lar yetiştirmek, çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan korumak ve kollamak olacaktır. Eğer var ise ailelerimizden hayır duası almaktır amacımız. Bir diğer amacımız ise yetenekli oyuncuları keşfetmek, yetiştirmek ve danışmanlık yapmaktır. Yetiştirdiğimiz oyuncularımızı profesyonel takımlara yönlendireceğiz. Öyle bir sistem kuruyoruz ki sevgili Ümit, artık profesyonel takımlar hatta ve hatta milli takımlar bizden oyuncu isteyecekler. Bütün planlarımız, projelerimiz bunun üzerine. Burada turnuvalar, seçmeler düzenleyeceğiz. Benim isteğim; kendine güvenen ben yetenekliyim diyen çocuklarımızın bu tür etkinlikleri kaçırmayıp bize ulaşmalarıdır. Biz burada kendilerini izler, gözlemleriz. Bu gözlem sonucunda çocuğumuzun okul hayatına veya futbol hayatına nasıl devam edileceğine karar verilir. Bu kararları tamamen bölümünde profesyonel eğitim alan ve belgesi olan arkadaşlar verecektir. Çalhanoğlu Futbol Akademisi çocuklarımızın futbol hayatına girişi konusunda ki en önemli etkenlerden biri olmak için tasarlandı. Prof. Takımlar ve Tff artık Avrupa’ya scout göndermeyecek, Çalhanoğlu Futbol Akademisi bir nevi Tff ‘nin ve bütün takımların evi olacak. Bir oyuncuyu keşfettiğimiz de ise ona desteğimiz tam olacaktır. Bütün aşamalarda yanında olacak ve desteğimizi hiçbir zaman çekmeyeceğiz.

Şuanda da Türkiye’den bir belediye başkanı ile görüşmelerimiz devam ediyor. Eğer onaylanır ise aynı sistemi Türkiye’de de kurmayı düşünüyoruz. Aynı sistemi orada da kurup Türk Futboluna hizmet edeceğiz. Profesyonel hocalarımız ile çocuklarımızın ellerinden tutacağız inşallah. Normal şartlarda akademimizi resmi olarak Aralık sonunda yapacaktık ancak belediyemizin tavsiyesi üzerine bunu ertelemek zorunda kaldık. Resmi Açılışımız; 2019 Haziran sonunda olacaktır, bunu da sevgili okurlarımız ile paylaşalım.

5.Hakan ve Muhammed Çalhanoğlu kurmuş olduğunuz Futbol akademisi hakkında ne düşünüyorlar, görüşleri nelerdir? Size her konuda destekte bulunuyorlar mı?

Hakan her zaman yanımızda zaten, sürekli telefon ile de görüşüyoruz. Her konuda bize desteğini sağlıyor. Muhammed ise zaten şuan yanımızda, sakatlık tedavisi görürken onu önümüzde ki günlere hazırlıyoruz. O bize, bizde O’na destek oluyoruz. Yarın bir gün ikisi de futbolu bıraktıktan sonra burada bizlere futbolcu yetiştirme de yardımcı olacaklar. Ülke futboluna katkıda bulunmaya devam edecekler. Muhammed şuan bile oyuncularımızı yetiştirirken bizlere yardımcı oluyor. Ayrıca Hoffenheim takımının alt yapı hocalarından Alpaslan Salman hocamız da Sportif Direktörümüz olarak bizlere yardımcı olmaktadır. Kendisine huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum.

6.Kısa bir süre önce birçok ünlü futbolcu ve antrenör ziyarette bulundu, hatta burada maç yaptınız. Bu isimlerin akademi hakkında görüşleri nelerdi?

Evet, sağ olsunlar değerli dostlarımız bizi yalnız bırakmıyorlar.En başta Hamza Hamzaoğlu hocamız bizi ziyaret etti. Kendisi ne Türkiye’de nede Avrupa’da böyle bir tesis görmediğini dile getirdi. Kenan Koçak hocamız sağ olsun sürekli yanımızda. Birçok eski futbolcu kardeşimiz telefonla arayıp tebrik ettiler ve en yakın zamanda bizleri ziyaret edeceklerini söylediler. Hoffenheim takımından birçok oyuncu buraya gelerek bizlere güzel dileklerde bulundular. Hepsine Teşekkür ediyorum.

 

7.Hüseyin Bey, son olarak Sporda Manşet Dergisi hakkında görüşlerinizi alabilir miyiz?

Öncelikle başarılarınızın devamını diliyorum. Bir süredir iş yoğunluğundan dolayı takip edemesem de severek okuduğum bir dergi. Bizlerle buraya gelip bire bir görüştüğünüz için ayrıca teşekkür ederim. Günümüz gazetecileri, çok yakınımız da olmalarına rağmen bazı soruların cevaplarını telefonla almak istiyorlar ancak kesinlikle kabul etmiyorum. Siz ise buraya gelerek güzel ve içten bir sohbet eşliğinde röportajınızı yaptınız. Bu sebepten dolayı sizi ve dergi çalışanlarını tebrik ediyor bütün okurlarınıza sevgi ve saygılarımı gönderiyorum.


Röportaj: ÜMİT BAYMAN

Hiç yorum yok