GÜZELLİKLERE GÖLGE DÜŞÜRDÜLER ( Galatasaray Trabzonspor )


Müthiş tempolu, kalitesi üst düzey, harika bir maç izledik. Galatasaray muhteşem başladı maça. Boğucu bir baskı ile daha üçüncü dakikada Diagne ile gol geliyordu. İki dakika sonra da Onyekuru kaçırdı. Tek taraflı bir şov vardı sahada. Bu sezonun en güzel futbolunu sahaya yansıttıklarını söyleyebilirim. 

Üst üste denemelerden sonra tartışmalı bir penaltı kararı geldi. Ümit Öztürk tereddütsüz verdi ama izlediğim kadarıyla genç kaleci müdahale etmiyor sanki. Yayıncı kuruluş zor açılardan gösterdi. Git bir VAR kontrolü yap değil mi? Sonuçta penaltı golle sonuçlandı. 

Tamam, Galatasaray gözlerimizin pasını silen bir oyun oynuyor, top sürekli kendisinde. Fakat geride zaaf gösteriyorlar! Niye durdular anlamadım. Daha on dakika geçmeden şu oynadıkları futbola ihanet bir gol geldi. Çok basit geçildi Donk ve Marcao. Rodallega rahat vurdu. 

Ümit Öztürk Perşembe gününden beri çok tartışıldı. Çaldığı düdükler çok tartışılacak! Her iki tarafa da yalnız! Çelişmediği tek örnek, Ndiaye'ye yapılan faul ve Diagne'nin yaptığı faul. Diagne saçma sapan bir sarı kart gördü en başta. Ardından yaptığı faulde atılsa nasıl verecekti acaba hesabını. Daha ilk maçı!

Yediği golden sonra, maç başlangıcındaki haline büründü Galatasaray. Farklı varyasyonlar ile geldi yine kaleye. Geldiği günden beri eleştirilen Belhanda, şansın yardımıyla bir kez daha öne geçirdi takımını. Yalnız Trabzonspor ilk yarının sonunda inanılmaz bir gol kaçırdı. İlk yarı 5-0 da bitebilirdi 2-2 de. 

Belhanda durmadı! Feghouli ortak yapımı çok güzel bir gol daha geldi. Fakat ben daha çok Galatasaray'ın aşırı savunma zaafına takıldım. Bu kadar iyi oynadığı maçta, girdiği pozisyona yakın kalesinde net tehlike yaşaması eksi yazar! Trabzonsporlu oyuncuları da kutlamak gerek. Disiplini hiç bozmadılar. Çok savaştılar. Galatasaray'dan daha fazla efor sarf ettiler. Özellikle ikinci yarı. Etmeseler zaten yetenekli ayaklar farkı alıp götürürdü. 

Ümit Öztürk maçı hiç kontrol edemedi. Marcao rakibinin ayağının üstüne temas etti ceza sahasında. Bana göre kusurlu hareket ama tartışmaya açık pozisyon. Havada vuruyor ama yerde devam etmiyor. Diğer yandan bakarsak, faullerde Galatasaray aleyhine çok düdük çaldı. Ev sahibine kartları kolayca gösterirken konuk takıma aynı şekilde davranmadı. Galatasaraylı oyuncuların emeğine, şahane futboluna gölge düşürdü. Lakin kimse Galatasaray hakemle kazandı diyemez. Ayıp olur. Oyuncuları çileden çıkarmasına rağmen, birbirlerine hiç saygısızlık yapmadılar. Sevindirici yan buydu. 

Hiç yorum yok