TERSTEN TARİH YAZIYORLAR (ÇAYKUR RİZESPOR FENERBAHÇE)


Ev sahibi yeni teknik direktörü Okan Buruk ile ilk maçına çıktı. Cocu memnun olmuş ki derbi kadrosunu bozmadı. Ben buna pek katılmıyorum. Bire bir aynı çıkması gerekmiyordu. Mesela iyi performans göstermeyen Aatıf yerine Barış olabilirdi. Ya da Mehmet ve Jailson ikilisinden birini feda edip Eljif monte edilebilirdi. Bu çıkan kadronun enerjisi düşük kalıyor.

Çok yavaş başladı maç. Tipik orta alan mücadelesi şeklinde bir süre seyretti. Yirmili dakikalara gelindiğinde, Fenerbahçe rakip yarı alanda fazla görünmeye başladı. Lakin pas kalitesi çok düşük takımın. Kendi yarı sahasında bekleyen takıma karşı yavaş pas yaparak başarılı olamazsınız! Yine de Şener'in sağ kanattan desteklediği hücumlarda çizgiden şans belirdi. Ne olduysa Ayew'in direkten dönen topundan sonra oldu.

Çaykur Rizespor bu dakikadan sonra resmen patladı! Önce sol kanattan gelen harika ortaya, sarı lacivertli oyuncular dokunmaya kıyamadı(!) Muric açılışı kafa vuruşu ile yaptı! Fenerbahçe karşılık vereyim derken kolay top kayıpları sonrası karşı atak yedi sürekli. Uzun tek toplara Fenerbahçe savunması böyle goller yediriyorsa vay hallerine... Aminu şık bir golle farkı ikiye çıkarırken, bir de köşe vuruşunda üç oldu. Fenerbahçe'de bir reaksiyon kaybı görüyorum. Son yıllarda lig maçları özelinde, bir yarıda kalesinde üç gol gören Fenerbahçe'yi hatırlamıyorum.

Mecburen risk alacaktı Cocu. Frey girdi tamam da o skorda Aatıf mı çıkar oyundan? Gerçi Aatıf'ın da katkısı muamma. İkinci yarı çok kapandı ev sahibi ama Fenerbahçe hiç üretken olamadı. Çok orta yaptılar. Bir iki kafa vuruşu yapabildiler ama çok kötü! Barış 70. Eljif 80. dakikada girdi oyuna. Cocu'nun kredisi bu maç ile tükendi diyebiliriz. Fenerbahçe bu sene çok sıradan bir takım gibi geliyor bana bilmiyorum size de öyle mi? Sadece Cocu değil Comolli de masum değil! Kadro mimarisi aşırı derecede hatalı! Bir tane Aminu Umar yok takımda! Vallahi Fernandao bu Slimani'yi cebinden çıkarırdı. Boşu boşuna satıldı! Comolli sabahtan akşama kadar konuşsun; beni Reyes'i haklı olarak aldığına inandıramaz! Rezalet yahu! Frey'de ne gördüler de aldılar? Ahmethan oynasın daha iyi! Zaten oyun kalitesi tartışılıyordu. Şimdi hem oyun hem kadro sıkıntılı.

Fenerbahçeliler Ersun Yanal gelince her şeyin düzeleceğini sanıyor. Arkadaşlar bu kadro ile kimsenin başarılı olacağına pek inanmıyorum! Fenerbahçe'ye zarar veriyorlar. Kim mi? Hayalperestler! Sosyal medya fenomenleri, amigo medya mensupları... Öyle süslüyorlar ki alınan her oyuncuyu, beklenti arşa değiyor, bir çıkıyorlar sahaya şekil A. Allah Fenerbahçe taraftarına sabır versin. Ali Koç gelince şımardılar, absürt kadrolar kurdular. Maalesef görüyoruz ki tersten tarih yazıyorlar...

Hiç yorum yok