JOKER HAKKI (KONYASPOR FENERBAHÇE)



Milli maç arasından önce üst üste üç maç yenilgi almışsın ve son gün takıma yeni oyuncular katılmış, hazırlık maçı düzenlemeden arayı geçiriyorsun. Vallahi büyük lüks. Henüz as oyuncularına da karar veremedi Cocu. Beşinci maç ve yine farklı kadro. Bu maç için hak veriyorum. Öncekiler için değil.



Konyaspor ligde mağlup olmayan tek takımdı. Evinde seyircisiyle buluştuğunda çok etkili bir ekip. Maçın ilk dakikaları hareketli geçti. Fazla düdük çalmadı. Yalnız koca ilk yarı, iki takımında birbirinden farkı yoktu. Konyaspor taraftarı yanlış anlamasın, aynı seviye iki takımı seyreder gibiydim.



Konyaspor gole daha çok yaklaşan taraftı. Taraftar desteğiyle daha iyi görüntü verdiler. Fenerbahçe’ye kendi elleriyle pozisyon vermeseler, koca ilk yarı tehlike görmeyecekti kalesi. Yalnız Slimani de öyle pozisyonu atacak yani. Kalitesine yakışmadı o vuruş. Yeni transferler Jailson ve Benzia konusunda yorum yapmak için daha erken.



İkinci yarı Fenerbahçe daha hırslı başladı gibi lakin devamlı sürmedi. Konyaspor çabuk toparlandı. Pozisyonlara giren kaçıran da onlardı. Bu kadar fırsatı kaçırırsan, Fenerbahçe’ye özgü şans devreye girer. Geçtiğimiz sezon bir Bursaspor deplasmanı oynamışlardı. Aynı buna benzer bir futbol ile tartışmalı bir penaltı golüyle kazanmışlardı. Abartısız, geçtiğimiz sezon bu şekilde 6-7 tane maç kazanmıştır Fenerbahçe. Kötü oynayıp kazanma rekoru deniyorlar. Joker hakkı gibi bir şey. Geçtiğimiz sezon çok vardı bundan. Bu sezon bakacağız…



Konyaspor o golü yemeyi hak etti de Fenerbahçe o golü atmayı hak etmemişti. Çok ilginç bir maç izledik anlayın diye söylüyorum. Fenerbahçe şansından ziyade, Harun’un kurtarışları sayesinde de üç puanı hanesine yazdırdı. Yalnız Ali Palabıyık tüm takdir haklarını sarı lacivertli takımdan yana kullandı. Hele ceza yayının üzerinden kapalı ele bir serbest vuruş verdi ki akıllara zarar! Top çizgiyi geçti geçmedi tartışması yaşadık. VAR sistemine başvurulup oyna devam dendi. Bize gösterilen açılardan nasıl çözdüler acaba? Gerçekten tebrik ederiz. Hiç net fikre sahip olamadık.

Fenerbahçe’nin bu üç puana ihtiyacı çoktu lakin bu futbol ile sezon yürümez. Geçen sene yeterince bu görüntüye tahammül etti taraftarlar. Eminim çoğu bu futbola isyan etmiştir. Haftaya derbi maçında neler yapacaklar göreceğiz. Taraftarı önünde derbiyi bu kadar kötü oynamazlar herhalde. 

Hiç yorum yok